Ik houd van lekker eten en koken. Hoewel dat laatste liever niet te lang of ingewikkeld. De laatste tijd probeer ik graag nieuwe recepten uit. Maar er zijn altijd gerechten in mijn arsenaal die regelmatig terugkeren omdat ik weet dat ze lekker, gezond én altijd een succes zijn.
Ik wil niet zeggen dat ik een topkok ben – ik ben zeker geen meesterchef – maar ik krijg vaak te horen dat ik lekker kan koken. Dat is een leuk compliment om te krijgen. De laatste tijd zit ik in een heerlijke flow als het gaat om het uitproberen van nieuwe recepten. Zeker als er eters komen, maar ook voor ons tweetjes. Dat komt ook doordat ik onlangs weer een aantal nieuwe kookboeken heb gekocht en gekregen. Zoals Meat-Free Mexicaans en Het groene kookboek. Die laatste is van Rukmini Iyer, van haar ben ik op dit moment groot fan. Bill Granger blijft ook een favoriet omdat hij het zo simpel houdt. Hoewel ik de smaken van Jamie Oliver ook fantastisch blijf vinden, pak ik zijn kookboeken er de laatste tijd nog maar weinig bij.
Bij het uitproberen van de recepten hoop ik dat er een gerecht bij zit die ik kan toevoegen aan mijn verzameling van ‘altijd goed ‘. Dit zijn 6 gerechten waarvan ik weet dat ze altijd goed uitpakken en geregeld op tafel zet.
1. Prei linzen gratin
Snel, gezond want heel veel groenten én het verveelt nooit.
2. Tomatenrisotto met rucola en spinazie
Risotto moeilijk? Dit recept bewijst dat het niet zo is. En de smaken zijn goed.
3. Jamie’s Mexicaanse tomatensoep
Niet alleen de soep smaakt lekker maar je kunt zelf je kom soep extra pimpen met feta, blokjes avocado en tomaat en de nacho’s. Daar houd ik van!
4. Lasagne met artisjok en ham
Een recept van Bill Granger! Deze lasagne heb je in mum van tijd gemaakt en in de oven. Het recept is een grote portie, dus goed voor veel eters of porties voor meerdere dagen!
5. Parippu
Een Indiase rode linzencurry; heel goed vooraf te maken. Prima voor doordeweeks met naanbrood, zilvervliesrijst of papadums. Of als onderdeel van een uitgebreider Indiase maaltijd.
6. Geschroeide taco’s met sperziebonen en amandelen
Dit recept heb ik nog niet zo lang geleden voor het eerst gemaakt. Maar dit is zo eentje die ik toevoeg aan mijn arsenaal van recepten waarvan ik weet dat het succes verzekerd is. Gisteren heb ik het nog gemaakt en het was weer smullen!
Welke recepten zijn bij jou een succes?