Eten

Tomatenrisotto met rucola en spinazie

tomatenrisotto

Afgelopen week hadden we zin in risotto maar ik wilde daar wel eens een nieuwe draai aan geven. Over risotto wordt vaak gedacht dat het bereiden ervan veel tijd vraagt maar binnen 30 minuten heb je het echt wel op tafel staan. In ieder geval deze tomatenrisotto. Het recept vond ik op de website van Lekker & Simpel en heb ik een klein beetje aangepast.

Je hebt nodig voor 2 personen

 • 150 gram risottorijst
 • 500 ml kippenbouillon (groentebouillon kan ook)
 • 1 kleine ui
 • 2 tenen knoflook
 • 25 gram boter
 • snufje peper/zout
 • 1 of 2 gedroogde pepertjes
 • 8 eetlepels passata (gezeefde tomaten)
 • flinke hand vers geraspte parmezaanse kaas
 • 10 gram pijnboompitten
 • 2 handen rucola
 • 300 gram verse spinazie

Zo maak je de tomatenrisotto

Maak de bouillon van tabletten en zet het in een pannetje op een laag vuurtje weg. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes en laat deze daarna afkoelen op een bord.

Snipper de ui en de knoflook. Doe de boter in een (wok)pan. Fruit de ui met de knoflook zo’n 2 tot 3 minuten. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de risottorijst toe. Roer de rijst erdoor en bak deze ongeveer 1 minuut.

Voeg vervolgens het grootste deel van de bouillon toe totdat de rijst net onderstaat. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan en blijf goed roeren. De bouillon moet helemaal opgenomen worden door de risottorijst. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als het nodig is. In ongeveer 20-25 minuten is de risotto gaar. Roer daarna de passata door de risotto en bak het kort mee. Voeg de parmezaanse kaas (houd een beetje achter voor garnering) toe en breng op smaak met peper en zout.
Op het laatst voeg je de spinazie toe, roer om deze te laten slinken.

Serveren met de rucola en de (geroosterde) pijnboompitten. Lekker met een glas Italiaanse wijn. Buon appetito!

Toch liever pasta? Dit zijn twee van mijn favorieten: