Leefstijl Minimalisme

Dit is mijn capsule lente garderobe van 2023

capsule lente garderobe van 2023: close-up van kleding op hangers

In de afgelopen dagen heb ik mijn capsule lente garderobe in orde gemaakt. In dit artikel vertel ik je erover.

Een capsule wardrobe volgens Project 333 betekent ook vooruitkijken: 33 items voor april, mei en juni. Laat ik nu in deze periode twee keer op reis gaan. Ik weet nu nog niet welke temperaturen ik op mijn bestemmingen heb. En april doet wat hij wil. Dat maakt het ook lastig kiezen. In de afgelopen dagen kon ik zonder jas in de tuin werken, maar gistermorgen was het bitterkoud op de fiets.

Ik heb het dan ook iets anders aangepakt deze keer. Bij het selecteren heb ik meer in mijn kast gehangen dan de 33 items die ik toch het liefst probeer aan te houden. Maar het is geen vast gegeven, dus flexibel zijn kan altijd. De dag erna heb ik alles nog eens bekeken en bedacht of ik het me zie dragen in de komende tijd. In werksituaties, vrije tijd en op mijn vakantiebestemmingen. Dat hielp.

Deze items koos ik voor mijn lente garderobe

capsule lente garderobe 2023 inkijkje in de kast

Kleding (21 items)

1. Beige/zand lang vest

2. Beige denim jasje

3. Blauwe blazer

4. Blauwe ‘Poppy’ blouse (Studio Anneloes, wel bijna afgedragen dus ga ik op zoek naar een nieuwe, waarschijnlijk in een ander kleurtje).

5. Off-white blouse met gele print (lange mouw)

6. Off-white blouse (lange mouw)

7. Mouwloze top met kraagje, petrol (van The North Face en draag ik ook in mijn werk)

8. T-shirt (bloemenprint)

9. T-shirt (blauw met print)

10. Trui koraalrood met 3/4 mouw

11. Trui, licht blauw (lange mouw)

12. Rode tuniek/jurkje

13. Blauwe tuniek/jurk met print en 3/4 mouw

14. Denim tuniek

15. Korte blauwe broek

16. Legging (blauw)

17. Jeans

18. Caramel broek (Downstairs van Studio Anneloes)

19. Blauwe broek (netjes)

20. Casual blauwe (outdoor) broek

21. Jumpsuit (Studio Anneloes, met korte mouw)

Schoenen (3 items)

22. Diadora sneakers

23. Witte sneakers (Selected Femme)

24. Enkellaarsjes met hak

Buitenkleding (3 items)

25. Beige wollen jas

26. Sjaal

27. Donsjack

Accessoires (6 items)

28. Blauw sjaaltje

29. Armband (van StudioCord)

30. Oorbellen (hangers)

31. Oorbellen (stekers)

32. Rugzak

33. Handtas (deze Keecie ‘Lunchbreak’is echt mijn favoriet)

Deze items tel ik niet mee in mijn kleine lente garderobe

Het maken van mijn capsule wardrobe doe ik altijd via het concept Project 333 van Courtney Carver. Volgens de ‘regels’ van deze uitdaging tel ik mijn sport- en loungekleding niet mee. Hierbij is de ‘voorwaarde’ alleen te dragen bij het sporten en thuis loungen. Dus niet in joggingbroek boodschappen doen. Ook tel ik de volgende items ook niet (meer) mee:

  • Mijn Apple Watch en ring die ik dagelijks draag;
  • Mijn wandelschoenen (deze tel ik niet meer mee, ik schaar het onder de noemer sport & bewegen!)
  • Ondergoed en pyjama’s

Mijn handschoenen, muts, dikke sjaal, winterjas en regenjas hangen ook nog aan de kapstok omdat april vaak nog doet wat hij wil. Dit keer heb ik het me ook gemakkelijk gemaakt door bij het kiezen van 33 items nog geen rekening te houden met mijn aankomende reisjes.

Verder lezen over Project 333 en kleden met minder items

Vond je het interessant om over mijn minimalistische kledinguitdaging te lezen? Wil je er over verder lezen, bekijk dan eens een van de volgende artikelen.

Herfst capsule wardrobe: mijn 33 items (2020, de start!)

Mijn kleine lente garderobe 2022

Zo ziet mijn zomer capsule wardrobe er uit (2021)

Ik heb nu al een jaar een capsule wardrobe

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.