Eten

Witte bonensoep in een handomdraai

witte bonensoep Bill Granger Easy

Witte bonensoep is deze maand mijn keuze voor de kookchallenge. Voor wie het niet weet, elke maand maak ik een nieuw recept (en als het meezit 2) om zo meer met de kookboeken in mijn kast te doen.

Soep dus. Wij eten elke week wel 1 of 2 keer (maaltijd)soep. Snel klaar, goed om vooraf te maken en om in te vriezen en gezond! Lekker gemakkelijk dus. Over gemak gesproken, deze maand pakte ik het kookboek Easy van de Australische chefkok Bill Granger erbij.

Easy is helemaal van toepassing op dit soeprecept van Bill Granger. Volgens hem is het de snelste soep ter wereld. Je hoeft er nauwelijks verse ingrediënten voor aan te schaffen en je kunt de soep invriezen. Klinkt goed of niet?

Voor 4 personen heb je dit nodig

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • halve theelepel zeezout
  • 1 tak rozemarijn
  • 4 blikken van 400 gram cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
  • handvol rozemarijnnaalden, grofgehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je de witte bonensoep

  1. Verhit de olijfolie met de boter in een pan op halfhoog vuur. Voeg als de boeter is gesmolten de uien, knoflook en het zout toe. Smoor de uien in 8 tot 10 minuten totdat ze zacht en glazig zijn. Roer daarbij af en toe.
  2. Roer dan het takje rozemarijn, de bonen en de kippenbouillon erdoor. Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  3. Haal het takje rozemarijn uit de soep. Pureer vervolgens de soep in een blender of met de staafmixer glad.
  4. Schep de soep in soepkommen, besprenkel ze met olijfolie en met rozemarijnnaalden en zwarte peper. Als je het nodig vindt, kun je de soep nog iets op smaak brengen met zout.

En klaar is je soep! Gemakkelijker wordt het niet.

Smaakoordeel

Als soepliefhebber kon ik deze soep erg waarderen. Door het pureren wordt de soep lekker romig. De rozemarijn is een lekkere frisse tegenhanger. En vergeet het laatste scheutje olijfolie niet want dat maakt de soep echt af. Daarnaast is deze witte bonensoep super gezond. Cannellinibonen zitten namelijk barstensvol vezels, mineralen en vitaminen. Ook zijn bonen een perfecte vleesvervanger, dus ideaal als je vegetariër bent.

#kookchallenge de recepten

Liever iets anders dan witte bonensoep? Misschien vind je in dit lijstje wat je zoekt:

Dit zijn trouwens niet de enige recepten op mijn blog. Via deze link vind je alles op het gebied van eten en drinken.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.