Leefstijl

8 favoriete Italiaanse films + bonusmateriaal

Italiaanse films tips

We blijven nog even in Italië. Eerder deze week gaf ik je een aantal boekentips. Vandaag een lijstje met 8 favoriete Italiaanse films! Met op het eind van dit blog nog extra bonusmateriaal (zoals het hoort bij films!).

1) Il colore nascosto delle cose (2017)

Al 5 x gezien! Een romantisch drama van Silvio Soldini met in de hoofdrollen Valeria Golino en Adriano Giannini.

Teo heeft een succesvolle carrière in de reclamewereld. Hij heeft een vriendin, een minnares en een boeiend liefdesleven. Op een dag ontmoet hij de aantrekkelijke, getrouwde en blinde Emma, die zich nooit bij haar handicap heeft neergelegd. Tussen de twee bloeit een hevige, maar ogenschijnlijk onmogelijke liefde op, die zorgt voor veel onrust in hun levens.

2) 18 Regali (2020)

Elisa is pas veertig als ze sterft aan een ongeneeslijke ziekte. Ze laat haar man en jonge dochter alleen achter. Voordat haar hart stopt, vindt Elisa een manier om dicht bij haar dochter te blijven: een cadeau voor elke verjaardag tot ze volwassen is.

Pas geleden zag ik 18 Regali (18 cadeaus) op Netflix. Een echt drama, maar niet te zwaar en het verhaal zit goed in elkaar. En ik hield het niet droog!

3) The two popes (2019)

Op een belangrijk keerpunt voor de katholieke kerk sluit paus Benedictus XVI onverwacht vriendschap met de toekomstige paus Franciscus.

Niet Italiaanstalig maar dat maakt deze film niet minder Italiaans! Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in deze film dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Je kunt deze film zien op Netflix.

4) Perfetti sconosciuti (2016)

Zeven goede vrienden (drie koppels en een vrijgezel) komen samen voor een etentje. Ze besluiten als spelletje om hun mobiele telefoons op tafel te leggen en elk tekstberichtje dat ze ontvangen onmiddellijk met elkaar te delen. Dit om te bewijzen dat ze niks voor elkaar verborgen houden. Hoe verder de avond vordert, worden er meer en meer geheimen aan elkaar onthuld. Ze komen tot de ontdekking dat ze minder van elkaar wisten dan gedacht.

Luchtig en vol heerlijk Italiaans drama!

5) A casa tutti bene (2018)

Alba en Pietro vieren met hun talrijke familie hun 50-jarig huwelijk op het zonovergoten eiland Ischia. Als de boot door de sterke wind niet meer afvaart, moet de gehele familie noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar doorbrengen. Dan komt alle oud zeer en andere spanningen naar boven. Een onderhoudend film met een geweldige cast en vol ‘Italiaanse toestanden’,

6) La meglio gioventù (2003)

De broers Matteo en Nicola Carati delen aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola besluit psychiater te worden. Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie. De kleine en grote drama’’s uit het leven van Mateo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen uit de Italiaanse geschiedenis tussen 1966 en 2003.

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik deze film zag. Het is er één die me bij is gebleven. Maar je hebt tijd nodig om deze te kijken. De film duurt maar liefst 338 minuten!

7) Io sono l’amore

Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant landhuis in Milaan om de verjaardag van de pater familias te vieren. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen.

Boeiende film met een mooie hoofdrol voor Tilda Swinton.

Italiaanse films

8) Bianco come il latto, rosso come il sangue (2013)

Een mooie verfilming van het boek van Alessandro d’ Avenir. Leo is een doodgewone zestienjarige jongen, die liever op straat rondhangt met zijn vrienden dan dat hij op school zit. Tot er een nieuwe docent filosofie voor de klas. Hij leert ze intens te leven en hun dromen na te jagen. De droom van Leo heet Beatrice. Op een dag verschijnt ze niet meer op school en wordt duidelijk dat ze ongeneeslijk ziek is. Leo is geschokt en zijn onbezorgde leven schudt op zijn grondvesten.

Bonusmateriaal 1: Italiaanse films die ik dit jaar nog wil kijken

Deze Italiaanse films wil ik dit jaar nog graag kijken:

Bonusmateriaal 2: podcast over Italiaanse films

Wil je meer horen over de Italiaanse films? Luister dan naar deze aflevering van de Italië-podcast! Hierin hoor je nog veel meer filmtips en leuke wetenswaardigheden over de Italiaanse filmindustrie.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.