Eten

Kookchallenge: mijn nieuwe uitdaging

kookchallenge

Herken je dit? Dat je een nieuw kookboek koopt of dat je een recept uit een tijdschrift bewaard omdat het wilt uitproberen maar dat je er uiteindelijk helemaal niets mee doet.

Toen ik eerder deze maand een opruimrondje deed in de keuken, stuitte ik op zo’n stapel. Tig geprinte en uitgeknipte recepten die ik door de jaren heen heb verzameld onder het mom van ‘lekker, een keertje proberen’. Op een paar recepten na (op één hand te tellen) heb ik er niets mee gedaan. Ik stelde me de vraag: “Ga ik hier nog iets mee doen? Nee.” Dus kieperde ik de stapel in de papierbak en een aantal kookboeken doneerde ik aan de minibieb.

Hoe een gedachte een call-to-action werd

Later die dag stond ik er nog eens bij stil. Waarom lukt het me niet om nieuwe recepten te koken? Is het een kwestie van vergeten, geen zin of niet de tijd willen maken? Want ik ben wel iemand die graag nieuwe dingen ontdekt en probeert, ook nieuwe recepten. Hoe langer ik er bij stilstond, hoe meer ik een call-to-action voelde opborrelen. Uiteindelijk kwam ik met mezelf tot deze afspraak: “Als dit iets is wat ik graag wil, waarom spreek ik dan niet gewoon met mezelf af dat ik 1 x per maand een nieuw recept kook”. Kortom: ik start een kookchallenge met mezelf.

En dit houdt de kookchallenge in!

In 2021 kook ik elke maand één nieuw recept (en als het meezit 2). Voor het kiezen van een recept gebruik ik zoveel mogelijk de kookboeken in mijn kast. Reden: ik heb een aantal leuke kookboeken waar ik nog amper nog iets mee heb gedaan.

Of het me gaat lukken? Ik heb een goede stok achter de deur en dat is dit blog! Want naast een lekkere maaltijd op tafel, is deze challenge ook voeding voor dit blog. Elke laatste week van de iedere maand ga ik verslag doen van deze challenge en natuurlijk deel ik dan ook het gemaakte recept met je. Dat laatste is op zich niet nieuw, want door de jaren heen heb ik vaker mijn favoriete recepten gedeeld. Via deze link vind je ze allemaal.

Maar volgende week is het dus al zover, dan heb ik het alweer de laatste week van januari. Hoog tijd om in de komende dagen met een eerste recept de keuken in te duiken!

kookchallenge 2021 kookboeken
Tijdens de kookchallenge ga ik in ieder geval deze kookboeken gebruiken

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.