Leefstijl

Hilton Carter: inspiratie voor een groen (t)huis

hilton carter inspiratie voor een groen thuis

Hilton Carter is ’the plant doctor’. Ik volg hem al geruime tijd op Instagram en geniet van de urban jungle die hij in zijn huis heeft gecreëerd. Ik vergaap me aan de prachtige foto’s en vind hem ontzettend inspirerend.

Vorig jaar hebben wij ons huis een make-over gegeven met hulp van Rudie van de Mobiele Woonpraktijk en dat werkte heel inspirerend. We zijn van landelijk overgestapt naar een eclectische stijl: een mix van industrieel en urban jungle. Het aantal planten is over een jaar tijd zeker verdubbeld, als het niet meer is. Mijn liefde voor bloemen is er nog altijd maar heb ik niet vaak meer boeketten op vaas. Eerder een paar losse bijzondere bloemen die passen bij de stijl, vaak gecombineerd met een stoer blad of takken.

Terug naar Hilton Carter. Wie is hij? Hilton Carter is zoals hij zichzelf noemt ‘plant stylist’. Een andere bijnaam is ‘plant doctor’. In 2014 begon zijn passie voor planten toen hij in New Orleans woonde. Hij wilde van zijn nieuwe appartement een leefruimte creëren die levendiger en ontspannend aanvoelde. En daar waren de planten…Ik laat je hem er zelf over vertellen.

Wij vinden nu we meer planten in huis hebben, het veel meer ontspannen. Ook zal ik eerlijk bekennen dat ik meer tijd steek in de verzorging. Ik geniet er ook echt van om met gieter en sproeiertje aan de slag te gaan! Een andere manier van mindful zijn.

Hilton Carter’s Wild at home

De manier waarop hij de planten in zijn huis heeft gebracht en de styling daarvan laat hij zien via zijn Instagram. Ik vind het ontzettend inspirerend en ook zijn de verzorgingstips handig! Afgelopen maart verscheen zijn boek Wild at home dat ik intussen heb besteld. Ik zal daar later meer over vertellen want het duurt wel een tijdje voor ik het boek in huis heb.

Genoeg voor nu: het is tijd om mijn planten te vertroetelen en ik heb ook nog een olijfboom te snoeien (uitdaging!).

Nog meer groene inspiratie

Vooruit nog een paar groene links voor inspiratie:

hilton carter - urban jungle - wonen in het groen
Een klein stukje van mijn eigen urban jungleWrite a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.