Eten Reisinspiratie Reizen

3 x eten bij de Thai

Op een of andere manier komen we de laatste tijd – als we uit eten gaan – bij een Thais restaurant uit. Zo ook vanavond! Ik denk dat ons etentje bij Kamala in Berlijn daar de aanzet voor heeft gegeven. In mijn eigen woonplaats Groningen zitten meerdere Thaise restaurants waarvan we een aantal nog moeten ontdekken maar nu is Kroewa Thai favoriet.

Toevallig of niet. Over drie Thaise restaurants in binnen- en buitenland schreef ik op TripAdvisor de volgende beoordelingen:

Kroewa Thai in Groningen

“Top Thai!” (beoordeeld op 18 januari 2015)
Ik heb altijd geleerd dat de beste restaurantjes niet in het centrum zitten maar daarbuiten. Dat geldt ook voor Kroewai Thai. Hier wordt uitsluitend gekookt met verse, biologische en duurzame producten. Hartelijke bediening en goede service. Uitgebreide kaart en de pittigheid van je gerecht bepaal je zelf. Van 1 tot 5 pepers! Het is eenvoudig ingericht maar zeker niet ongezellig. Het gaat per slot van rekening om goed Thais eten en bij Kroewai Thai weten ze dat! Je zult niet teleurgesteld worden. Afhalen kan trouwens ook!
Ook niet onbelangrijk: alle gerechten kunnen ook vegetarisch worden bereid!

Kroewa Thai Prinsesseweg 25 | 9717 BB, Groningen, Nederland

Mai Thai in Antwerpen

Heerlijk eten, mooie ambiance” (beoordeeld op 20 mei 2015)
Aan de Suikerrui in Antwerpen vind je een modern Thais restaurant met een fijne ambiance.

De service was vriendelijk maar qua bezetting konden ze nog wel wat mensen gebruiken; het was soms wachten op drankjes. Daarbij moet ik zeggen dat we er aten op Hemelvaartsdag. Alle tafels waren bezet. Gelet op het publiek dat hier at (veel locals ook) is Mai Thai een populaire Thai. Het is dan ook verstandig vooraf te reserveren, zeker op feestdagen en weekenden, dit om teleurstelling te voorkomen.

Het eten was echt fantastisch. We hadden als voorgerecht Mixed Mai Thai voor 2 personen bestaande uit verschillende hapjes, stuk voor stuk erg smakelijk. Als hoofdgerecht de Gaeng Phed Ped Yaang; Filet van eend in rode curry met kokosmelk, ananas, lychee en druiven. Een gerecht om je vingers bij af te likken. Zo heerlijk. Het was licht pittig maar de manager liet weten dat als we wilden het gerecht nog pittiger gemaakt kon worden.

Zoals op het menu staat aangegeven wordt hier met liefde en passie gekookt. Dat is te merken. Echte Thai-liefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Aanrader!

Mai Thai Suikerrui 26 | Antwerpen 2000, België

Kamala in Berlijn

“Excellent Thai restaurant” (reviewed 18 januari 2015)
When you walk along the Orienburger Strasse it is most likely that you pass Kamala without knowing it. From the outside it can be easily overlooked. But that are the places you must be for good food! At least that is what I have learned and experienced.
The interior of the restaurant is basic decorated and you may find the service not extraordinary (we experienced it as friendly) but it is for the food you are here. Fancy something romantic, then this will not be your spot.

When you have tasted your first bite, you definitely know you will be back! Perfectly cooked with fresh products. We had Thai before but at Kamala we had our best Thai dinner ever. Surprising is the variety of wines they serve; very good.

Kamala Oranienburger Str. 69 | 10117 Berlijn, Duitsland

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.