Boeken Eten Reizen

Onno Kleyn

onno kleyn reiskookboek

Ik wil het graag even hebben over Onno. Hij ging namelijk in 2010 met ons mee op vakantie. Voor het eerst. En wat was het heerlijk om hem bij ons te hebben. Wie hij is? Ik vertel het je!

Wie is Onno Kleyn

Onno Kleyn is culinair- en wijnschrijver. Hij schreef het reiskookboek Frankrijk dat wij tijdens onze vakantie kortweg gebombardeerden tot ‘Onno’. Koken en nieuwe recepten uitproberen doe ik graag thuis, dus waarom ook niet op vakantie. In het reiskookboek staan lekkere recepten voor op de camping, makkelijk en snel, en goed te bereiden op een campinggasje. En het leukste is dat je kookt met ingrediënten uit de streek.

Haute cuisine op de camping

Bijna iedere avond wendden wij ons tot het reiskookboek van Kleyn. Voor blanquette de poulet, piperade, oiseaux sans tête aux poivrons, courgettes à la provençale, côtes de porc à la crème d’ail, merguez aux haricots verts en niet te vergeten het overheerlijke dessert pêches au vin blanc.

Zon, aangename temperaturen en een sfeervol Provence zorgden voor een heerlijke vakantie. En Onno…hij had minstens zo’n groot aandeel voor een geslaagde vakantie op culinair gebied. Want lekker eten en drinken hoort bij nu eenmaal bij goed vakantie vieren!

onnokleyn.nl

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.