Reisinspiratie Reizen

De scheve toren van Pisa

torre-pendente-pisa

Pisa. Dan denk je toch zeker ook als eerste aan de scheve toren van Pisa. Op z’n Italiaans gezegd: la torre pendente. 

Campo dei Miracoli

De scheve toren vind je op het Campo dei Miracoli. Alle gebouwen op het Campo dei Miracoli (Veld van de Wonderen) staan een beetje scheef door hun slechte fundering en de moerassige ondergrond, maar geen enkel helt zo als de Torre Pendente. In 1173 werd begonnen aan de bouw. Toen men bij de derde verdieping was begon de toren te hellen. Toch ging de bouw gewoon door. In 1350 was de toren af.

Door renovatie is de helling met 38 cm teruggebracht en is de toren in december 2001 heropend. Je kunt de toren bezichtigen. Een kaartje koop je voor € 15,00 p.p. (in 2011). Je kunt ook een combinatieticket kopen waarmee je ook toegang hebt tot de dom, het baptisterium, Campo Santo (de begraafplaats met aarde van het Heilige Land en Romeinse sarcofagen) en Museo delle Sinopie of Museo Dell’ Opera del Duomo.

Het beklimmen van de toren laten we voor wat het is. Wij bezoeken de dom en het baptisterium (doopkapel). De dom vind ik prachtig met de sierlijke façade, Portale San Ranieri en de kansel van Giovanni Pisano is echt een meesterwerk. Vergeet ook niet te genieten van de sfeer op het Piazza dei Miracoli. In hartje zomer is het er druk en warm. En net als iedere toerist wil ik op de foto met de toren. Het is een grappig gezicht om iedereen met opgestoken handen of voeten te zien zodat het op de foto lijkt alsof je de toren tegenhoudt of omduwt!

Zeker het bezoeken waard

Vaak hebben wij mensen horen zeggen dat een bezoek aan Pisa niet de moeite waard is, of niet zo bijzonder is. Niets is minder waar. Een bezoek aan Pisa is leuk! Het Piazza dei Miracoli is indrukwekkend met de schitterende religieuze gebouwen de scheve toren. Want zeg nu zelf die scheve toren wil jij toch ook wel eens met eigen ogen zien?

Vergeet ook niet de sfeervolle straatjes vanaf het Piazza in te lopen.

Pisa in links

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.