Leefstijl

TEAmwork Tea: als je een (h)eerlijk kopje thee wilt

TEAMwork Tea: foto met kopje thee, thee zakjes en losse theeblaadjes

TEAmwork Tea is een Nederlands bedrijf. Hun missie is om de wereld een beetje beter maken, met kwaliteitsthee voor een eerlijke prijs. Gezond voor jou, goed voor de wereld. Ik mocht hun thee proeven en daar vertel ik vandaag over.

Geregeld ontvang ik via mijn blog voorstellen om nieuwe producten uit te proberen en te reviewen. Ik ben daar erg selectief in maar ik vind het een leuke manier om kennis te maken met nieuwe producten, merken of bedrijven en mijn ervaringen te delen met jou als lezer.

Voor de zomer ben ik benaderd door het Nederlandse bedrijf TEAmwork Tea dat de wereld een beetje beter wilt maken. En dat theekopje voor theekopje. Ze produceren 100% biologische kwaliteitsthee voor een eerlijke prijs. Hun bedrijfsfilosofie en missie spreekt me erg aan en dat is de reden waarom ik op het aanbod ben in gegaan. Een eerlijk product, duurzaamheid is key, dingen die ik waardeer en belangrijk vind én dat ik erg van thee drinken houd!

Hier staat TEAmwork Tea voor

Dit Nederlandse bedrijf vindt dat de theeproductie op een zo gezond mogelijke en eerlijke manier moet gebeuren. Wist je dat de prijs voor thee in de supermarkt eigenlijk zó goedkoop is dat het schade toebrengt aan mens en planeet. En dat een supermarkt op de meeste producten in het schap maar liefst 40% van de opbrengst incasseert? 
Ik schrok daarvan.

Bij TEAmwork zijn ze daar wars van en doen ze het anders:

  • Hun thee wordt volledig (biologisch) geteeld, geproduceerd en verpakt in Sri Lanka. Zo verdienen lokale theepluksters een eerlijk fairtrade salaris.
  • De theeplantage is niet alleen gecertificeerd biologisch maar maakt ook deel uit van het Forest Garden programma om het effect tegen te gaan dat ontbossing heeft op het milieu en de samenleving.
  • Ze houden de productieketen zo kort mogelijk: zo verdienen de producenten in Sri Lanka vooral aan de thee, in plaats van dat winkelketens in Nederland dat doen.
  • Bij TEAmwork kost thee wat het zou móeten kosten, als er niemand uitgebuit wordt en geen natuur en plantages uitgeput worden.
  • De thee wordt op de fiets bij je thuisbezorgd, en dus hartstikke duurzaam!

Theebox met drie smaken thee van TEAmwork Tea
De theebox wordt mooi ingepakt op duurzame wijze bij je thuisbezorgd

Deze drie theesoorten heb ik geproefd

In mijn proefpakket vond ik drie theesoorten om uit te proberen. Op mijn verzoek zat daar ook mijn favoriet bij: Earl grey. Zodra ik het pakket had ontvangen, wist ik niet hoe snel ik een kopje thee moest zetten. De Earl grey thee geurde heerlijk en zo was de smaak ook. In tijden heb ik niet zo’n verfijnd en lekker kopje earl grey thee gedronken! De koppen thee waren niet aan te slepen en was dit proefpakketje zo op.

In het proefpakket vond ik ook Frisse detox. Net als de Earl grey thee verpakt in plasticvrije en 100% biologisch afbreekbare piramidezakjes. Nog een pluspunt wat mij betreft. Dit is een verfrissende groene thee door kruiden als citroengras en munt.en heeft een zachte smaak. De Gezond ontspannen thee kreeg ik als losse thee. Ook deze groene thee met jasmijn heeft een heerlijke geur en smaakt subtiel en zacht. Deze thee vind ik fijn om ’s avonds te drinken.

Dit vind ik

Ik kan met recht zeggen dat de thee van TEAmwork me positief heeft verrast. Een goede kwaliteitsthee en elk kopje thee drinkt lekker weg. Zoals ik al eerder vertelde is Earl grey mijn favoriet en heb ik al veel verschillende merken geprobeerd maar deze Earl grey heeft me erg gecharmeerd en bestel ik snel een theebox met alleen deze soort. Over bestellen gesproken…

TEAmwork thee koop je online

Je kunt via de website van TEAmwork TEA eenmalig een theebox bestellen of een theeabonnement afsluiten. Voor zowel thee in zakjes als losse thee. Zelf heb ik een beetje moeite met abonnementen maar ik heb het nooit geprobeerd en dus geen ervaring ermee. Het lijkt me wel gemakkelijk want zit je nooit zonder je favoriete thee!

Een theebox bestaat uit 3 verpakkingen. Elke verpakking bevat 15 piramidezakjes, of 40 gram losse thee. Je kiest zelf je smaken. De theebox kost € 22,50. Omgerekend drink je (h)eerlijke thee voor slechts € 0,50 per kopje (uitgaande van 45 zakjes per box). Of minder want van het theezakje kun je prima twee kopjes thee maken.

Disclaimer

Ik heb de genoemde drie theesoorten op verzoek van TEAmwork Tea geprobeerd. Dit artikel bestaat enkel en alleen uit mijn eigen ervaring. De links voor het bestellen van theeboxen zijn geen affiliate links. Door ze in dit artikel op te nemen, verwijs ik je snel naar waar je online meer over dit bedrijf en het thee-aanbod kunt lezen en/of bestellen. 

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.