Leefstijl Minimalisme

GreenBook: ervaringen na 5 maanden

GreenBook ervaringen

Vorig jaar augustus kocht ik na wikken en wegen een GreenBook. In dit artikel vertelde ik mijn eerste indruk en eerste ervaringen over mijn nieuwe uitwisbare notitieboek. We zijn nu 5 maanden verder. Ik gebruik mijn notitieboek nu intensief. Dit is een mooi moment om mijn GreenBook ervaringen met je te delen. Is het wat ik er van verwachtte?

Samenstelling van mijn GreenBook

Een GreenBook kun je helemaal kunt samenstellen zoals jij dat wilt. De mijne bestaat uit de volgende onderdelen:

  • A5 GreenBook line (design: Forest Green, vegan leren kaft: clay)
  • A5 GreenBook Tabbladen set van 3 – green
  • 1 x A5 To-do classic (2 vellen)
  • 2 x A5 Blanco (2 vellen)
  • Maandplanner – 2 maanden
  • Nutrition Planner – 1 week
  • Habit tracker
  • A5 Vind je ritme (voor dagelijkse reflecties en ochtendroutines)

Toen ik mijn GreenBook kocht, besloot ik het gelijk in één keer goed aan te pakken door verschillende losse pagina’s er extra bij te bestellen. Just to be sure, zeg maar. In het begin gebruikte ik alleen de gelinieerde pagina’s, de to-do en af en toe een blanco. Intussen heb ik alles in gebruik.

Zo gebruik ik mijn GreenBook

De beste manier om mijn GreenBook ervaringen met je te delen is door te vertellen hoe en waarvoor ik het gebruik.

Gelinieerde en blanco vellen

De gelinieerde vellen gebruik ik voor uiteenlopende aantekeningen. Zoals boekentips, links naar websites die ik later eens wil bezoeken of aantekeningen voor een gesprek (zoals laatst nog voor mijn sollicitatie). Maar ik gebruik mijn GreenBook vooral voor het schrijven van mijn blogs. Ik heb ontdekt dat het me beter lukt blogs te schrijven door de teksten eerst echt op te schrijven, dan direct achter mijn laptop te gaan zitten. Dat laatste doe ik ook wel (zoals nu!). Over bepaalde onderwerpen heb ik langer tijd nodig en schrijf ik deze in meerdere etappes. Of soms zitten er verschillende dingen in mijn hoofd en per onderwerp schrijf ik dan mijn gedachten daarover op. Later pak ik alles erbij als ik gericht met een blog aan de slag ga.

De blanco vellen gebruik ik om te tekenen of voor handlettering. Maar echt veel gebruik ik deze niet.

Dagelijkse reflectie

De bladen ‘Vind je ritme’ voor dagelijkse reflecties en ochtendroutines gebruik ik bijna elke dag. Ik heb 4 vellen dus na twee dagen wis ik mijn aantekeningen weer uit. Het is, denk ik, beter om je reflecties te houden om er later weer eens op terug te grijpen. Op dit punt overweeg ik nog een ander journal te kopen maar voor nu werkt dit prima. Daarbij kan ik altijd foto’s opslaan in de bijbehorende app. Dat is ook een goede manier om mijn reflecties te bewaren.

To do’s en maandplanner

Na een tijd niets met deze planner te hebben gedaan, heb ik het eerst eens gebruikt voor mijn afspraken. Dat was geen succes want intussen ben ik al zo gewend aan mijn (onze) digitale agenda. In een podcastaflevering Soul & Wit werden er tips gegeven over bloggen. Een daarvan is het content plannen. Het plannen van de onderwerpen waarover je wilt schrijven in een bepaalde periode. En op deze manier gebruik ik nu de maandplanner.

Op de to do-pagina’s heb ik alle onderwerpen waarover ik zou willen schrijven genoteerd. Iedere maand kies ik mijn onderwerpen uit deze lijst en noteer deze in de maandplanner. Ik was eerst sceptisch maar ik merk dat het echt helpt bij het schrijven. Soms wijk ik er van af maar het geeft een goede houvast om regelmatig te publiceren.

Nutrition planner & habit tracker

De habit tracker is een planner voor een maand. Hierop houd ik verschillende dingen bij. Zoals in deze Dry January, de dagen waarop ik geen alcohol neem. Een ander voorbeeld is dat ik meer salades wil eten als lunch. Ik kruis dan op de dagen dat dit lukt aan in deze tracker. Het is een handigheidje om bepaalde doelen bij te houden, hoe groot of klein deze zijn.

De nutrion planner gebruik ik sinds afgelopen week. Als een hulpmiddel omdat ik weer beter en gezonder wil eten. Per dag schrijf ik op waaruit mijn maaltijd bestaat en welke tussendoortjes ik heb gegeten.

Voldoet het GreenBook aan mijn verwachtingen?

Ja, dat doet mijn GreenBook zeker! Ik denk dat ik goede keuzes heb gemaakt in de samenstelling. De kwaliteit van het product is goed. De vegan kaft ziet er altijd nog heel mooi uit. Ook blijven de vellen goed ook na het veelvuldig uitwissen van aantekeningen. Er wordt aangeraden om wekelijks de aantekeningen te wissen. Dat doe ik maar soms vergeet ik het en na een paar weken lukt dit ook prima. Er wordt een doekje meegeleverd voor het uitwissen, maar zelf vind ik het gemakkelijker om hier een grotere microvezeldoek voor te gebruiken. Je kunt een zogeheten Greenspray kopen maar een scheutje Glassex of Blue Wonder vermengd met water werkt net zo goed.

Hervul station voor mijn pen

De meegeleverde pen schrijft lekker en droogt snel. Soms heb je wel wat zwarte veegjes maar dat stoort mij niet. Kennelijk sla ik het notitieboek te snel dicht na het schrijven. Omdat ik het idee had dat mijn pen langzaam aan minder goed schrijft, wilde ik een nieuwe bestellen. Maar toen las ik over een hervulstation waarmee je je pen tot zo’n 7 keer kunt vullen. Omdat ik dat een betere en meer duurzame oplossing vind, heb ik deze gekocht.

Greenstory

Een GreenBook en andere duurzame producten koop je bij Greenstory. Wat me extra aanspreekt, is de persoonlijke touch van Greenstory door bij elke bestelling een persoonlijk geschreven kaartje mee te sturen. Natuurlijk is dat marketing maar het geeft net wel dat beetje meer, iets wat ik erg kan waarderen.

Disclaimer

Tot slot: ik word niet betaald voor dit artikel. Ik heb geen enkele commerciële verbintenis met Greenstory. Ik schrijf vanuit eigen initiatief over dingen waar ik achter sta of enthousiast over ben. De getoonde foto’s zijn mijn eigen foto’s.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.