Boeken

Al het blauw van de hemel en andere boeken

Boek al het blauw van de hemel van Melissa da Costa

Al het blauw van de hemel van Mélissa da Costa las ik afgelopen week nog net niet in een ruk uit. Maar het scheelde niet veel! Een prachtig boek. In dit blog vertel ik je erover en laat ik je ook weten welke boeken ik deze zomer ook las.

Ik was laatst voor een ander doel in de boekhandel toen ik besloot mezelf weer eens te trakteren op een echt boek. Dat was lang geleden. Ik ben fan van mijn e-reader maar lezen met boek in je handen is en blijft heel erg fijn. Ik kocht ‘Al het blauw van de hemel’.

Al het blauw van de hemel – Mélissa da Costa

De boekverkoper vertelde me dat het de hit van deze zomer is. Ik vind dat ook! Ik laat je straks weten waarom maar eerst even kort waar het boek over gaat.

Nadat bij Emile jong-alzheimer werd vastgesteld, besluit hij het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Stiekem koopt hij een camper en plaatst een advertentie voor een reisgezel. Hij ontvangt een antwoord van Joanne, een mysterieuze jonge vrouw. Het is de start van een adembenemend mooie roadtrip.

Dit vond ik van het boek

Ik vond het prachtig. Als ik er over nadenk misschien wel het mooiste boek dat ik dit jaar heb gelezen. Het maakte indruk want het is een verhaal van het leven.Vanaf het begin was ik er door gegrepen en wilde ik gewoon niet stoppen met lezen. Het is natuurlijk een beladen onderwerp en daardoor aangrijpend maar door de vlotte schrijfstijl, voelt het niet zwaar om te lezen. Het boek neemt je mee op een roadtrip langs de Franse kust en door de Pyreneeën van twee mensen die elk om hun eigen reden huis en haard verlaten. Twee onbekenden op avontuur. En alles komt voorbij, blindelings vertrouwen, vriendschap, liefde, beloftes, geloof, aanvaarding, stand houden en doorgaan. Mooie levensthema’s. Ik heb ervan genoten en moest echt een traantje wegpinken op het laatst. Maar het is echt een aanrader, dat vertel ik iedereen die ik in de afgelopen dagen ben tegengekomen.

Nieuwsgierig geworden en wil je het boek ook lezen? Hier is een link voor als je de roman zelf wilt kopen: dit is de link voor het bestellen van een paperback maar het is ook te verkrijgen als e-book.

En dit las ik ook deze zomer

De ontdekking van Holland. In dit boek vertelt Jan Brokken over het Volendamse Hotel Spaander waar vanaf 1881 kunstenaars in grote getalen vanuit de hele wereld kwamen. Aangetrokken door de Hollandse luchten aan de Zuiderzee. Op een boeiende manier vertelt Brokken over deze kunstenaarskolonie die relatief onbekend is gebleven. Ik vond het erg leuk om te lezen, zo leer je weer over een stukje Nederlandse geschiedenis.

De verborgen boekwinkel van schrijfster Evie Woods vond ik een heerlijk boek. Op GoodReads gaf ik het 4 sterren. Het verhaal speelt zich afwisselend af tussen heden en verleden en wordt verteld vanuit drie personages. Als je van lezen, boeken en boekwinkels houdt, dan vind je dit vast en zeker een leuk boek.

En natuurlijk las ik ook een aantal thrillers. Hieronder geef ik je daarvan de titels met daaraan gekoppeld een link zodat je kunt over elk boek meer informatie kunt vinden (of direct kan bestellen, gemakkelijk toch!). En ik heb er bij gezet met hoeveel sterren heb gewaardeerd, zoals ik dat ook op GoodReads heb gedaan (5 is erg goed, 1 is niks).

Stemmen in het duister (Maud O’Conner #2) – Nicci French ****

De laatste verdwijning – Jo Spain ***

Noodzakelijk kwaad – Maria Adolfsson ***** (dit is het zesde deel uit de Doggerland-serie)

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via zo’n link krijg ik een kleine vergoeding. Als koper merk jij daar niets van, je betaalt niet extra. Het is een directe manier om mijn blog up-to-date te houden.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.