Leefstijl

Dit is waarom je een spijkermat nodig hebt!

spiru spijkermat close-up

Meerdere keren in de week lig ik op mijn spijkermatje. Ik merk daar veel voordelen van. Welke dat zijn en waarom ik je een spijkermat aanraad, lees je in dit blog inclusief een review van een nieuwe merk.

Eind 2018 maakte ik via het floatcentrum waar ik regelmatig kom kennis met Shakti Mat, ook wel een spijkermatje genoemd. Al eerder schreef ik dit uitgebreide artikel erover. Naar aanleiding van dat artikel ben ik een tijd geleden benaderd door Spiru, het merk voor Zenvol Leven. Zij vroegen me of ik hun Spijkermat Shakti Mat Katoen Lotus wilde proberen.

Over een langere periode heb ik dit spijkermatje (acupressuurmatje) van Spiru getest. Mijn sceptische zus raakte toch ook nieuwsgierig. Ik heb haar de Spiru Shakti Mat uitgeleend om uit te proberen. Intussen is zij ook enthousiast over het gebruik van een spijker- of accupressuurmat. Het helpt haar beter te ontspannen, en dan vooral voor de nacht. Afgelopen week hebben we de ervaringen erover uitgewisseld.

Spiru Spijkermat Shakti Mat Katoen Lotus Zwart
Spiru Spijkermat Shakti Mat Katoen Lotus Zwart

Review van de Spiru spijkermat

We vinden het Spiru spijkermatje allebei fijn in gebruik. De belangrijkste reden daarvan is de lengte van 78 x 45 cm. Als je er goed op ligt dan heb je een ‘bereik’ van billen tot en met schouders/nek. Het is ook een stevige mat met goede ‘spikes’ in de vorm van lotusbloemen. Daardoor geeft het een goede druk waardoor je de voordelen van het spijkermatje ervaart.

Samengevat zijn dit de pluspunten:

1. De lengte van de mat (78×45 cm)

2. Het is gemaakt van katoen en dus stevig materiaal

3. De hoeveelheid spikes geven een goede druk

Zijn er ook minpunten te noemen? Eerlijk gezegd heb ik ze nog niet kunnen ontdekken.

Overwegingen aanschaf

Door op het matje te liggen geven je jezelf als het ware een acupressuur massage en kan je helpen bij rusteloosheid, stress, slapeloosheid en pijn. Je kunt de spijkermat het beste gebruiken voor bekken en benen, rug, schouders en nek, voeten en handen.

Liggen of staan op een spijkermat kan je helpen:

  • je nachtrust te verbeteren
  • meer te ontspannen
  • de doorbloeding te stimuleren, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd
  • om onrust in benen en voeten te verminderen

Staan op een spijkermat

Disclaimer

Ik heb deze spijkermat op verzoek van Spiru geprobeerd om hier mijn eigen verhaal over te schrijven. De link naar de besproken spijkermat is een affiliate link. Ik laat je daarmee zien waar je online meer over dit product kunt lezen en/of kunt bestellen. Als je op de link klikt en eventueel een bestelling doet, krijg ik een kleine vergoeding. Als koper merk jij daar niets van, je betaalt niet extra. De vergoeding gebruik ik om het onderhoud van mijn blog te kunnen betalen.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.