Boeken

Een nieuw boekenlijstje om door te nemen

boekenlijstje, stapel boeken met quote illustratie

Met oktober bijna voorbij wordt het echt wel weer eens tijd om een nieuw boekenlijstje met je door te nemen. In dit blog korte reviews en links naar de boeken die ik in de afgelopen tijd las.

In september en oktober ging het lezen in een trager tempo dan ik anders van mezelf gewend was. Of het komt omdat de boeken gewoon wat dikker waren. En daarbij komt dat in de achterliggende weken er nog tal van andere dingen waren die mijn aandacht vroegen. Zo was ik vandaag nog de hele dag buiten, wat een weertje hè! Uitzonderlijk zo voor de laatste dagen van oktober. Nu de dagen weer korter zijn/worden, pak ik straks vast weer vaker een boek.

Ik heb even moeten ‘graven’ voor dit boekenlijstje. Ik wist niet zo goed meer welke boeken ik de laatste maanden heb gelezen. Misschien dat ik een titel ben vergeten, maar dat is dan deze keer maar zo. Vaak houd ik tussentijds een lijstje bij, maar nu is dat erbij ingeschoten. Hoe dan ook, hier is het boekenlijstje dat ik met je wil doornemen. Hopelijk zit er een titel bij die je aanspreekt. Klik op de titel voor meer boekinfo en of om gelijk te bestellen.

Flashback – Mariëtte Middelbeek

De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind¬examen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.

Deze thriller van Nederlandse bodem kreeg ik doorgespeeld van een collega. Ik had niet eerder iets van deze schrijfster gelezen en ik moet zeggen dat het leuker was dan vooraf gedacht. Het leest lekker snel weg.

Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

Dit is de enige feelgood op het boekenlijstje, en het is een fijne. Ik las het op een luie zondag in een ruk uit.

Sarah-Jane is wel klaar met de liefde, nadat haar vorige relatie nou niet bepaald een succes was. In een opwelling besluit ze Engeland te verruilen voor Italië, het land waar haar vader vandaan komt. Als haar auto stukgaat in het bergdorpje Montenello, komt garagehouder Riccardo haar te hulp. Assunta is ervan overtuigd dat de liefde aan haar voorbijgegaan is. Ze leeft een rustig leven in haar geliefde Montenello, en ze is niet ongelukkig. Maar als ze Sarah-Jane ontmoet, is dat het begin van een vriendschap die hun levens zal veranderen.

De stilte van de witte stad – Eva Garcia Saenz de Urturi

Mijn zus tipte me over deze spannende serie dat zich afspeelt in Baskenland. Ik heb dit eerste deel bijna uit, nog minder dan 100 bladzijden dus morgen wel uit! Het is spannend en het boek ademt ook veel sfeer uit door de uitgebreide beschrijvingen van stad, cultuur en geschiedenis.

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord. Inspecteur en profiler Unai López de Ayala wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een tragedie in zijn eigen leven maakt het hem lastig om deze zaak te behandelen als alle andere.

De luxe van genoeg – Martin van der Gaag

Een boek over minder moeten en je leven vereenvoudigen. Ik kwam het tegen in de bieb. Aan de hand van verschillende thema’s (hoofdstukken) ontdekt je dat juist schrappen tot meer voldoening kan leiden. Weg dus met de overvolle agenda, een huis vol troep, meer werk dan je lief is, eindeloos shoppen en voor de buis hangen. Dan pas merk je wat er echt toe doet. Een mooi klein boekje dat er bij voor zorgde om de blik weer scherp te stellen. Veel herkenning bij wat ik las, het is ook mijn eigen ervaring en waarom ik minimalisme omarm.

Harteloos – Alice Turner

Dierenartsassistente Patricia wordt midden in de nacht, tijdens het uitlaten van haar hond, aangevallen. Zo op het eerste gezicht lijkt ze het slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar al snel leidt het onderzoek naar een oude moordzaak. Hoe dieper het Motief team graaft, hoe meer geheimen er naar boven komen die een heel ander licht op Patricia werpen. Het team lijkt de moordenaar op het spoor, maar een volgend slachtoffer zet het onderzoek volledig op zijn kop….

Dit is deel 3 uit de nieuwe Motief-serie waar ik vorige maand al over schreef.

Abonneer je en mis voortaan geen enkel (boeken)blog meer!

Wat vond je van dit boekenlijstje? Vind je deze en mijn andere (boeken)blogs leuk? Door je te abonneren op mijn blog, ben je voortaan als eerste op de hoogte van mijn nieuwe posts. Laat daarvoor je e-mail achter via de abonneerservice, deze vind je rechts in het menu of onderaan mijn website onder het kopje ‘VOLG JANNEKES WERELD VIA E-MAIL’.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.