Eten

Snelle aubergine-lamscurry met warme naan

aubergine-lamscurry recept uit Solo food

Goed eten en snel klaar en al dan niet eten voor de buis. Dat laatste laat ik jou over maar deze snelle aubergine-lamscurry met warm naanbrood leent zich er perfect voor.

Het recept dat ik vandaag met je deel, komt uit het kookboek Solo food van Janneke Vreugdenhil. Ik heb in de afgelopen jaren al met veel plezier – en vooral voor mezelf – gekookt uit dit kookboek. Zoals deze fantastische salade met gegrilde tonijnsteak of deze gnocchi met tuinbonen, bruine boter en krokante salie. Net als de gnocchi komt deze snelle aubergine-lamscurry uit het hoofdstuk ‘Netflix dinner’. Ik heb het al eens eerder gemaakt (en ja toen heerlijk opgelepeld bij een Netflixserie). Gisteren verdubbelde ik de portie voor een snel en lekker zaterdagavond diner voor 2. En ja, we aten het heerlijk voor de tv!

Deze snelle aubergine-lamscurry is in 15 minuten klaar

Je hebt nodig voor 1 persoon:

  • 100 gram lamsgehakt (maar half-om-halfgehakt werkt ook prima)
  • een snuf gemalen komijkn
  • een piepklein snufje kaneel
  • zout en peper
  • rijst- of arachideolie
  • 1 flinke eetlepel Indiaase tikka masala pasta
  • 1 kleine of een halve grote aubergine in dobbelstenen
  • 125 ml water
  • 1 afbaaknaan
  • een goede scheut volle yoghurt
  • een klein handje koriander, fijngesneden.

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kneed naar smaak komijn, kaneel, zout en peper door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Verhit een scheutje olie in een kleine hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Haal uit de pan.

Fruit de tikka masala pasta een minuutje in het achtergebleven braadvet en schep er 125 ml water bij. Voeg de aubergineblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de gehaktballetjes er weer bij en laat nog 5 minuten sudderen.

Bak intussen de naan af in de oven. Doe de curry in een kom, schenk er een scheut yoghurt op en bestrooi met koriander. Je kunt de warme naan als bestek gebruiken, door hem in de curry te dopen. Een lepel is natuurlijk ook goed!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.