Eten

Een goed recept voor solo eten op vrijdagavond

bord met gnocchi, recept uit kookboek Solo Food

Voor jezelf koken kan heel fijn zijn, dat heb ik in de afgelopen weken ontdekt. Zo ook vanavond! In dit artikel deel ik het recept voor een lekkere gnocchi met je. Of je nu solo bent of niet, dit recept kan voor iedereen zijn.

Het is vrijdagavond en er zouden vrienden komen eten. Helaas gooide een griepje aan hun kant roet in het eten. We zouden een pizza-avond houden. Nu kon ik dat ook in mijn eentje doen maar ik had daar niet zo’n zin. Dan toch liever lekker koken voor mezelf. Dus pakte ik mijn kookboek Solo Food van Janneke Vreugdenhil erbij. Ik kocht geruime tijd voor mijn verhuizing en had het als cadeau ingepakt in een van mijn verhuisdozen gelegd. Bij het uitpakken van alle dozen, was dat een klein lichtpuntje.

Lichtpuntjes zijn ook de recepten die ik uit dit kookboek maak. Zo ook vanavond. Uit het hoofdstuk ‘Netflix dinner’ koos ik voor Gnocchi met tuinbonen, bruine boter en krokante salie. Behalve met tuinbonen, kun je deze gnocchi ook maken met edamame boontjes. Dat laatste deed ik want die had ik in huis. En oh boy, lekker dat het was! Extra fijn: klaar in een kwartier.

gnocchi met tuinbonen, kookboek Solo Food op aanrecht

Recept voor gnocchi met tuinbonen

Je hebt nodig voor 1 persoon:

  • 40 gram boter
  • 5 blaadjes verse salie
  • 150 gram gnocchi
  • 150 gram kleine tuinbonen (zelf gedopt of diepvries, of dus edamame boontjes)
  • sap van een halve citroen
  • geraspte Parmezaanse kaas

Doe de boter samen met de salie in een steelpan en zet op laag vuur. Laat de boter langzaam smelten en bruin kleuren. De salieblaadjes zullen vanzelf krokant worden. Breng een pan water aan de kook. Doe de tuinbonen met een snuf zout in het kokende water en laat 3 minuten koken.

Doe de gnocchi erbij. Kook alles in ongeveer 3 minuten gaar, stort het daarna in een vergiet en laat uitlekken. Doe de gnocchi en boontjes bij de bruine boter met salie. Hussel het voorzichtig terwijl je het vuur laag hebt staan. Knijp er een beetje citroensap over uit en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een kom of diep bord en strooi er royaal verse parmezaan over. En dan aanvallen maar!

Dit was echt heel erg lekker! En ik had me er een fijn glas wijn bij ingeschonken, en toe had ik tiramisu (deze keer niet home-made). Ik at het lekker op mijn bank en keek naar een van mijn favoriete Netflix-series. Ik had me verheugd op een avondje met mijn vrienden, maar dit was een prima alternatief.

Prettig weekend!

Ps. morgen geen Weekend favorieten, ik sla een weekje over, de 15e weer!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.