Levensstijl

De Keukentuin; biologische kruiden en groenten

biologische kruiden keukentuin herbs kitchen garden

Keukentuin. De naam heeft het in zich: kruiden voor keuken en tuin. De Keukentuin is een biologische kwekerij in Zuidbroek (Groningen) gespecialiseerd in kruiden en groenten. De eigenaren Marcel en Jeanette gaven vorige week gaven een lezing bij mijn tuinclub Groei & Bloei. Aan de hand van veel foto’s gaven ze ons een kijkje in hun kwekerij: moederplanten, stekjes en planten en hun dieren. Natuurlijk hadden Marcel en Jeanette een variatie aan kruiden en zaden mee die we na afloop konden kopen. Ik heb mezelf op een citroenmelisse en een rozemarijn getrakteerd die straks een mooi plekje krijgen in mijn moestuinbak.

Koken met kruiden

Hun motto is lekker eigenzinnig heerlijke en gezonde dingen voor de maaltijd kweken. Bij dat laatste hoort ook proeven. Na hun presentatie gingen we aan de slag met producten uit De Keukentuin. We maakten kleine gerechtjes met groenten en kruiden. Om die natuurlijk daarna met elkaar te proeven! Zo maakten we de Keukentuindressing; heerlijk op een broodje, door de sla. Of als basis voor een garnalencocktail, met koude aardappels gestampt tot een aardappelsalade. En zo simpel en lekker.

Marcel en Jeanette delen een aantal recepten via de website van De Keukentuin, en ben ik zo vrij het recept voor deze dressing met je te delen.

Keukentuindressing

Voor de dressing heb je de volgende ingrediënten nodig: 

8 eetlepels (biologische) mayonaise, 2 eetlepels(biologische) ketchup, 2 kleine uien, 1 rode paprika (of bleekselderij of wortel), 4 augurken, 2 eetlepels augurkennat en 6 takjes peterselie

Snijd alle groenten en kruiden zo fijn mogelijk en mix dan alle ingrediënten door elkaar! Ik maakte deze dressing gisteren speciaal bij onze Paasgourmet en het smaakte heerlijk.

Meer over De Keukentuin

  • De Keukentuin is open op vrijdag van 14.00-18.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur
  • Je vindt deze biologische kwekerij aan Westeind 154, 9636 CH Zuidbroek
  • De Keukentuin organiseert ook workshops en cursussen zoals Van stekken tot oogstenDe moestuin driedaagse verdeeld over het seizoen en Masterclass Bodem & Compost.
  • Je kunt ook een rondleiding krijgen op de kwekerij.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.