Reizen

London: reisjournaal 2007

london - tower bridge - reisjournaal - jannekes wereld

London is the place for me, London is the place to be
Go to Japan or America, China, India or Australia
But you must come back to London City, believe me I’m speaking broad mindedly
I’m happy to know this lovely city
– uit: London is the place for me, Edmundo Ros (1955)

Na jaren er niet meer te zijn geweest, belanden we vlak voor Kerst 2007 een weekend in London. Wat heerlijk om weer terug te zijn in deze leuke stad en zeker in de periode voor de Kerst, waar alsof het lijkt de hele wereld samen komt for Christmas shopping! Het is een stad met een rijke historie. En er is zoveel te zien en te doen! Naast dat alles goed te voet te doen is, is het reizen per underground ook ontzettend gemakkelijk. Het oude hart van London, de City, is een contrast van middeleeuwse straatnamen, 38 kerken waaronder St. Paul’s Cathedral en moderne bankgebouwen. In deze wijk is een bezoek aan de Tower of London, London Bridge of Covent Garden met al haar straatartiesten de moeite waard.

2007_london1

Tower of London

In de Tower of London worden de kroonjuwelen bewaard, waarvan de Imperial State Crown met haar 2868 diamanten, 11 smaragden, 17 saffieren, 5 robijnen en 273 parels het pronkstuk is. Maar ook de Sovereign’s Ring en Sceptre zijn ook prachtstukken. Erg bijzonder om te zien ook als je je beseft dat ze nog altijd gedragen worden. En als je daar bent, let dan op de enorme kluisdeuren!

2007_london3

Van de City is het leuk wandelen naar andere wijken zoals Westminster, Kensington of Soho en Westend. Westminster is bekend om de Houses of Parliament, Westminster Abbey en Downing Street. Kensington is de wijk voor de rich and famous en is de grote trekpleister Harrod’s. Ik vind de levensmiddelenafdeling geweldig! Maar het ontdekken van een horloge van 646.000 Engelse Pond in een van de vitrines is ook wel bijzonder! Je kunt het nog niet zo gek bedenken, of ze hebben het. En als het niet zo is,dan regelen ze het voor je!

Soho en Westend vormen het uitgaansgebied met vele restaurantjes, pubs, nachtclubs en theaters. Een wijk vol van leven en dus veel gezelligheid. Wil je een kaartje voor een musical, dan moet je er snel bij zijn! Het is ons niet gelukt. Better luck next time!

Onze must-sees/must do’s

  • British Museum
    (Het oudste museum ter wereld met prachtige cultuurschatten zoals mummies, Rosetta stone en beeld van Ramses II)
  • Ontdek je favoriete juwelen in de Tower of London
  • Varen over de Thames van Westminster tot aan Tower of London
  • Wining and dining in Soho
  • Covent Garden
  • Harrod’s

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.