Eten

Tijd voor appelkoek

appelkoek, appeltaart

De herfst is de tijd waarin appels worden geoogst. En wat doe je met de geoogste appels? Eten! Zo uit de hand, of verwerken tot moes of in deze heerlijke brosse appelkoek.

Aan de slag

Voor een taart voor 8-10 personen heb je nodig:

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1oo gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 3-4 handappels
  • vlaaiblik of taartvorm van 28-30 cm doorsnede.

Zo maak je de appelkoek

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, het bakmeel en wat zout.
  2. Druk het deeg uit op de bodem en tegen de rand van de vlaaiplaat of taartvorm. Laat het deeg dan minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 200° C. Snijd de ongeschilde appels in partjes. Belegd de deegbodem met de appelpartjes; druk ze licht in het deeg.
    Leg in het midden van de koek geen appelpartjes maar een dikke plak van de bovenkant van een appel voor een mooie presentatie.
  4. Bak de appelkoek in de voorgewarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de appelkoek in de vorm afkoelen.

Bereiding: 25 minuten | wachten: 30 minuten | oven: 30 minuten
Uit: Appeltaart

Appels over? Bak of maak dan een ÅppelkakaApple flapjacks of appelmoes!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.