Brownie valt volgens mij bij iedereen in de smaak. Onlangs vond ik een geweldig recept en deze deel ik vandaag met je samen met foto’s van mijn homemade brownie.
Een paar weken geleden heb ik een pompoen soldaat gemaakt, daar schreef ik al over. Ik had zoveel pompoenblokjes over en ik had geen zin om er alleen maar liters soep van te maken. Toen vond ik op mijn favoriete kookblog een recept voor pompoen brownie. Gemakkelijk te maken en het resultaat is om je vingers er bij af te likken. Nu denk je misschien: “Pompoen in een brownie, bah!” Dat was de eerste reactie van mijn vriend S. toen ik een stuk voor hem en zijn vriendin een stuk mee had genomen. Maar bij de koffie werd het hele stuk mooi opgesnoept.😃
Intussen heb ik in korte tijd al 2 x dit recept gemaakt. Het resultaat is echt super. Een mooie stevige en smeuïge brownie met een volle chocoladesmaak. En van die pompoen proef je niets, en krijg je zo ook toch de nodige extra groentes binnen.
Dit heb je nodig voor de brownie
- 200 gram pompoenblokjes
- 3 eieren
- 180 gram suiker
- 100 gram bloem
- 120 gram zachte roomboter
- 100 gram pure chocolade
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
- 0.5 theelepel bakpoeder
- zout
- brownie-bakblik of kleine ovenschaal
- vel bakpapier
Aan de slag
First things first: kook eerst de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn. Stamp de pompoen daarna tot puree (of doe dit met een staafmixer) en laat de pompoenpuree goed afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop in een kom de boter en de suiker. Als dit goed gemengd is, voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Daarna kan de bloem, bakpoeder en het zout erbij. Smelt de chocolade en meng de gesmolten chocolade, cacaopoeder, de pompoenpuree en koekkruiden door de rest van het beslag. Leg het bakvel in de bakvorm om daarna het beslag erin te scheppen.
Bak de pompoen brownie ongeveer 45 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de brownie, als de prikker er droog uitkomt is deze klaar. Laat hem een beetje afkoelen en snijd de brownie vervolgens in blokjes. Lekker bij de koffie of thee!
Tot slot nog twee eigen tips/suggesties:
- De brownie kun je goed invriezen.
- Het lijkt me ook lekker om gehakte walnoten of pecannoten door het beslag te doen, dat probeer ik een volgende keer.
Bron: Lekker en Simpel