Het lekkerste wordt toch altijd voor het laatst bewaard? Zo ook deze ‘schunnig lekkere’ mascarponetaart. Een heus spektakelstuk voor op de feestelijke kersttafel, maar ook goed bij een ander feestje!
Je hebt nodig:
- 1 pak (Dr. Oetker) mix voor kwarktaart naturel
- 60 gram roomboter
- 1 citroen
- 125 ml slagroom
- 4 eetlepels lemon curd (zoet broodbeleg, pot 320 gram)
- 5o gram witte chocolade (van een reep)
- 2 bakjes rode bessen à 125 gram
- springvorm ø 24 cm
- bakpapier
- rasp
- mixer
Zo maak je het
Bereiden 30 minuten, wachttijd 2,5 uur
Voor 12 personen, 387 kcal per portie
- Leg het bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm. Zet de rand op de bodem en zet tegen de rand van de springvorm ook een reep bakpapier. Sluit de springvorm.
- Smelt in een steelpan de roomboter. Neem de pan van het vuur. Voeg de mix voor de bodem toe en meng door de gesmolten boter. Schep het mengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van de lepel glad en stevig aan. Zet de bodem ca. 10 minuten in de koelkast
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Klop met de mixer op de laagste stand de mix voor de taartvulling met 400 ml water (op kamertemperatuur) en de citroenrasp in 1 minuut glad.
- Voeg de mascarpone en de slagroom toe en klop met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige en lobbige crème.
- Neem de taartbodem uit de koelkast en besmeer met de lemoncurd. Schenk de mascarponecrème er voorzichtig op. Laat de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.
- Neem de mascarponetaart uit de koelkast, verwijder de vorm en leg op een schaal. Leg de besjes in stervorm op de taart. Rasp de chocolade erboven.
Mijn tips
- Rasp de chocolade alvast en bewaar de choco-rasp in een bakje. Scheelt later tijd in de keuken!
- Lekker met een glaasje frisse dessertwijn. De Asti Le Monferrine smaakt bijzonder goed bij deze mascarponetaart vanwege de muskaat smaak!
- Geen kerst maar wel deze mascarponetaart? Leg de bessen dan in een andere vorm op de taart.