Eten

Viscurry: simpel en snel

Blank blackboard - quinoapap - recept

Viscurry maken is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld. In 25 minuten staat het op tafel, en het is een curry om van te smullen. Lekker met witte rijst!

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 500 gram zeewolf- of kabeljauwfilet of een andere witvis
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 uien
  • scheutje plantaardige olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 groene pepers (voor extra pittig gebruik je rode pepers!)
  • 4 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • kurkuma, 1 theelepel
  • paprikapoeder, 1 theelepel
  • kerriepoeder, 1 theelepel

De viscurry maken

  1. Snij de vis in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper
  2. Marinade: hak de groene pepers fijn, met zaadjes en al. Rasp de gember en haal de knoflook door de pers. Meng dit in een kom door elkaar, samen met de kokosmelk, kurkuma, paprikapoeder, kerrie en vissaus.
  3. Schep de vis door de marinade en laat een kwartiertje marineren.
  4. Snij intussen de ui in dunne ringen en de oesterzwammen in reepjes.
  5. Verwarm olie in een wok en fruit de ui al omscheppend op vrij laag vuur tot hij zacht en doorschijnend is. Voeg de oesterzwammen en de vis met marinade toe.
  6. Bak al omscheppend op hoog vuur in ongeveer 3 minuten tot de vis gaar is.
  7. Serveer de viscurry met witte rijst. Tip: begin met rijst koken en laten nagaren; dat duurt langer dan het maken van deze viscurry.

Bereiden: 10 minuten, marineren: 15 minuten

Maak dit ook zonder pakjes en zakjes

Dit verrukkelijke recept komt uit Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek van Karin Luiten. Door dit kookboek heb ik voor een deel opnieuw leren koken. Zonder pakjes en zakjes. Die komen er tegenwoordig echt niet meer in. Het eten smaakt nu zoveel puurder en lekkerder! En echt veel meer moeite kost het niet.

Over dit kookboek schreef ik ook een blog, je kunt deze hier lezen.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.