Hier is nog een tiramisurecept. Een snelle perziktiramisu dit keer. Aan het verfrommelde recept kun je zien dat ik het geregeld maak. Altijd een schot in de roos, dit toetje: de combi perzik en witte chocolade is heel lekker!
Boodschappenlijstje voor 4 personen
- 100 ml sterke koffie of espresso
- 12 lange vingers
- 1 blik halve perziken op siroop (410 g)
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- 50 g witte chocolade
Schenk de koffie in een diep bord. Doop de lange vingers erin en leg deze per 3 stuks naast elkaar op een bordje. Vang de siroop van de perziken op en snijd de perziken in dunne plakjes. Verdeel de perziken over de lange vingers.
Klop drie eetlepels perzikensiroop met een garde door de mascarpone en verdeel het mascarponemengsel over de perziken. Tot slot rasp je de chocolade boven de tiramisu en serveer ze direct.
Vooraf te maken
Je kunt de perziktiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Rasp er op de dag zelf de chocolade over.
Ook leuk te lezen + extra recept
Op mijn blog vind je veel meer posts over tiramisu. Het is eigenlijk wel mijn favoriete dolce, ook al eet ik het met mate! Misschien vind je deze blogpost ook leuk te lezen met daarbij het originele recept van tiramisu.