Of het nu komt doordat Heel Holland bakt op de buis is of niet. De laatste tijd vind ik het leuk om te bakken. En ook omdat het lekker is iets bij de koffie of thee te hebben! Vandaag geef ik je een recept voor banaan-havermoutrepen dat ik dit weekend maakte. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en je kunt er zelf eindeloos op variëren.
Ik vond het receptje al bladerend door Hallo, het inspiratiemagazine van Jumbo. Deze banaan-havermoutrepen is een gezond tussendoortje en niet zoet!
Voor 8 repen heb je het volgende nodig
- 75 gram havermout
- 1 grote rijpe banaan
- 1 eetlepel agavesiroop
- halve theelepel gemalen kaneel
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram culinaire pittenmix
Extra nodig:
- cakevorm (26 cm)
- staafmixer met hakmolen of keukenmachine
- bakpapier, bakplaat
Zo maak je de banaan-havermoutrepen
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Maal in de hakmolen of keukenmachine de havermout fijn. Prak de banaan met een vork fijn. Meng de banaan met de havermout, agavesiroop en kaneel.
- Hak de hazelnoten fijn; hak ook een paar hazelnoten iets grover. Schep de hazelnoten en de pittenmix door het ‘beslag’.
- Bekleed de bodem en een rand van 3 cm van de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
- Bak de koek in ongeveer 20 minuten gaar.Neem de koek met het bakpapier uit de vorm en bak op de bakplaat met bakpapier in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Laat de koek op een (taart)rooster afkoelen en snijd met een scherp mes in 8 stukken.
Zoals je ziet, heb je niet veel ingrediënten nodig en je kunt er zelf eindeloos op variëren. Heel lekker is om door het beslag 1 of 2 eetlepels gemalen kokos te mengen. Maar ook met walnoten, rozijnen, dadels, abrikozen kun je er helemaal je eigen twist aan geven!
Klaar? Bakken maar!
Voedingswaarde per reep
140 kcal, eiwit 4 gram, koolhydraten 12 gram, vet 8 gram, natrium 1 mg.