Wil je echt een keertje scoren op je verjaardag of een etentje? Maak dan deze simpele maar lekkere kaastaart met tomaat en olijven. Ik heb hem vaak gemaakt voor (verjaardags)etentjes en het was iedere keer weer een groot succes.
Het recept is eigenlijk een hoofdgerecht voor 4 personen. Snijd je de taart in dunne puntjes dan heb je een perfect hapje voor je feestje.
Wat heb je nodig?
- 6 plakken bladerdeeg
- 4 eieren
- 1 pakje MonChou pan en oven (200 g)
- 200 g pittige kaas geraspt (bijv. Parrano)
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g)
- 75 gram groene olijven
- quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet
Zo maak je de kaastaart
Het maken van de kaastaart vraagt weinig van je tijd. Helemaal ideaal als je nog veel andere dingen voor je feest te doen hebt! De voorbereiding kost je 15 minuten, daarna nog een halfuurtje in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Eieren loskloppen met MonChou en kaas. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Bodem inprikken met vork en bestrooien met paneermeel. Tomaatjes schoonmaken. Olijven en tomaatjes door kaasmengsel scheppen en in vorm schenken.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten in midden van oven gaar. Serveer je de kaastaart als hoofdgerecht? Maak er dan een gemengde groene salade met balsamico dressing bij.
Foto credits:
- Cover foto (wooden spoons): https://www.woodenearth.com
- Foto kaastaart: eigendom jannekeswereld.nl