Weekend favorieten

Weekend favorieten: word creatief & digitale tips

Foto van ingang werkplaats in Rome bij blog over bouwen aan basis

Ik sta weer in de klusmodus. Sinds vorig weekend ben ik bezig met een grotere klus die vandaag wordt afgerond. Volgend weekend hoop ik nog eens een aantal kleine klusjes van mijn klussenlijst af te strepen.

Klussen helpt me om mijn hoofd leger te maken maar ik zie het vooral als bouwen. Daar ben ik de laatste maanden erg mee bezig. Door letterlijk te bouwen aan mijn (t)huis maar vooral aan het weer opbouwen en verstevigen van mijn eigen innerlijke basis. Zeg maar: de basis op orde.

Ik had het geluk dat ik al een goed fundament had. Het zorgde ervoor dat ik dit turbulente jaar kon buigen en bewegen zonder helemaal te breken. Het lukte me om de juiste beslissingen voor mezelf te nemen. Maar mijn basis heeft wel diepe scheuren opgelopen en die zijn niet zomaar gerepareerd. Dat kan alleen als ik uit mijn comfortzone stap, de veranderingen omarm en met geloof in mezelf. Ik ben aan het schuren en plamuren, ik bik af wat niet meer past en ik maak nieuwe verbindingen. Elke dag weer.
Dit zijn mijn bouwstenen:

  • Positieve mindset
  • Waarden: wat vind ik belangrijk in mijn leven
  • Gewoonten: een dagelijkse routine geeft me houvast (het helpt me gronden).
  • Doelen: wat wil ik
  • Sterke punten: focussen op de dingen waar ik van nature goed in ben
  • Relaties: omgaan met mensen die me steunen, me laten lachen en energie geven en soms ook een zetje als het nodig is.

De reden waarom ik dit schrijf is omdat ik vind en weet dat je eigen basis ontzettend belangrijk is. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Leef vanuit een goed contact met jezelf! Hoe is het met jouw fundament. Maar voordat ik je daar over na laat denken, check eerst nog even de weekend favorieten!

Hier zijn de weekend favorieten

Winterdip? Hier zijn 12 tips om je dip te verslaan.

64 cadeautips voor als je geen spullen wilt geven.

Last-minute sinterklaasrecepten.

Dit cadeau geef ik mezelf deze maand (en jij kunt je er ook nog op trakteren).

Wil je je creativiteit weer laten stromen, dit is een manier.

Stemweek Top2000 (meer hoef ik niet te zeggen toch?!)

Mijn digitale leven is een stuk makkelijker dankzij haar.

Zo wordt snel relaxen haalbaar (extra handig voor in een maand als deze).

Ik lees nu dit boek in het Italiaans en deze in het Engels. Oh ja en deze thriller!

Aandoenlijk.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze Weekend favorieten door te nemen. Als je denkt dat een iemand anders dit ook kan waarderen, deel gerust. Mocht je Sinterklaas vieren dit weekend veel plezier. Maar ook vreugde bij al die andere dingen die je dit weekend beleeft.

Ps. mijn stemlijst voor de Top2000 deel ik in de volgende Weekend favorieten.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.