Leefstijl Minimalisme

Dit is mijn herfst capsule garderobe voor 2022

herfst capsule garderobe 2022

Regen, wind, vallende bladeren en zon. Buiten ruikt het naar herfst. Tijd voor een warme trui of vest. Vandaag is een mooie dag om mijn herfst capsule garderobe 2022 op orde te maken.

Een klusje waar ik eigenlijk de hele week al naar uit heb gekeken. Omdat opruimen, bezig zijn en ordenen er ook voor zorgt dat mijn hoofd stil(ler) wordt. Een eerste capsule garderobe in mijn nieuwe kast op mijn nieuwe stek. Mijn oude kledingkast die jullie van foto’s van eerdere posts over de capsule garderobes kennen, heeft een nieuwe bestemming gekregen; namelijk op de studentenkamer van nicht N. Zelf heb ik nu een hele grote kledingkast, want een kleiner huis vraagt ook om slim omgaan met (opberg)ruimte.

Ik maak mijn capsule garderobe naar Project 333 van Courtney Carver, waarbij je 33 items kiest om je mee te kleden gedurende 3 maanden. Wisseldata zijn 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

35 nieuwe items voor deze herfst

Er was niet echt sprake van Project 333 in mijn kast de laatste tijd. Bij het sorteren kwam ik erachter dat ik een aantal items heb die ik niet of nauwelijks draag. Een aantal zomeritems heb ik apart gelegd; die gaan weg. Het leuke van de wisseling is dat het voelt alsof je gewoon weer een compleet nieuwe garderobe hebt! Zo werd ik al blij van het zien van mijn favoriete bruine vest en mijn warme trui.

Veel van mijn gekozen kledingstukken kocht ik in het najaar van 2018 tijdens een personal shopping moment. Goede kwaliteit kleding betaalt zich uit, want alle items zijn nog steeds goed van vorm en kleur.
Dit keer 35 items (wat geeft het) waaronder een vest waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb. Ik draag het eigenlijk niet of nauwelijks als dat dit seizoen niet verandert, gaat ie weg.

kleding capsule garderobe 2022 met mijn favoriete vest
Mijn herfst capsule wardrobe in mijn nieuwe kast

Kleding (20 items)

1. Rood leren jasje

2. Blauwe blazer

3. Spijkerjasje

4. Blauw lang vest

5. Bruin lang vest

6. Blauw t-shirt

7. Petrol t-shirt

8. Bordeauxrood t-shirt

9. Blouse, blauw met botanische print

10. Groene blouse

11. Blouse, blauw geblokt (nieuwe aanwinst bij tweedehandswinkel in mijn wijk)

12. Blauwe blouse (type Poppy van Studio Anneloes, een aanrader)

13. Groene jurk

14. Blauwe trui

15. Blauwe jurk

16. Jumpsuit

17. Bruine broek

18. Jeans

19. Blauwe casual (outdoor)broek

20. Groen vest

Schoenen (4 items)

21. Sneakers wit

22. Sneakers (mijn Diadora’s)

23. Bruine booties

24. Enkellaarsjes met hak

Buitenkleding (6 items)

25. Tussenjas (halverwege deze 3 maanden te verruilen voor mijn winterjas)

26. Sjaal (verandert mee met omruilen van tussenjas voor winterjas4

27. Muts

28. Handschoenen

29. Donsjack

30. Regenjack

Accessoires (5 items)

31. Oorbellen

32. Armband

33. Riem

34. Osprey rugzak

35. Keecie handtas

Misschien dat ik nog iets omruil of verander, maar voor nu lijkt me dit een prima keuze. Eigenlijk verschilt het niet zoveel met mijn capsule garderobe van vorig jaar.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.