Weekend favorieten

Weekend favorieten: thuiskomen, nieuwe maan & geldtips

Blik op Martini toren vanuit FORUM, thuiskomen

Groningen is mijn stad. Hier staat mijn huis en voel ik me thuis.
Deze zomer ben ik verhuisd. Van west naar oost. Oost west thuis best. Maar wat is thuis best?

Gisteren ging ik van oost naar west en was ik terug in ons oude huis. Het huis dat sinds ons besluit niet samen verder te gaan, anders is gaan voelen. Vandaag verhuist B. naar zijn nieuwe plek.

Volgende week dragen we ons huis over. Samen deden we alvast wat klusjes. Zo haalde ik nog wat planten uit de borders voor in mijn nieuwe tuin. Straks is ons huis niets meer dan een huis van steen in een straat waar wij 15 jaar samen woonden. Daarom zal het altijd een plek zijn vol goede warme herinneringen. Dat voelde ik gisteren.

Vanmorgen dacht ik nog verder na over huis en thuis. Je thuis voelen gaat naar mijn idee vooral om thuiskomen bij jezelf. Dat je het goed hebt met jezelf. Dat je van jezelf houdt en alles van jezelf accepteert. Je sterke kanten, je zwakheden en dat alles wat je voelt er mag zijn.

Thuiskomen bij jezelf betekent ook dat je genoegen vertrouwen hebt, je kwetsbaar durft op te stellen en zo de verbinding te zoeken. Goed voor jezelf zorgen, en ook dat je grenzen durft aan te geven, je in balans bent en je goed voelt.

Een huis is in feite niets meer dan een hoop stenen en hout. Dat dan weer voor korte duur, dan weer voor langere tijd iemands plek wordt. Een plek dat wel jouw thuis kan worden, waar je je fijn en veilig voelt, maar dat is vooral omdat je het goed met jezelf hebt.

Ik kan goed met mezelf zijn, misschien nog wel meer dan ik me besef. Mijn leven is nu niet in balans en dat is oké. Zijn met wat er is, helpt me door deze tijd. En gelukkig zijn er ook al die lieve mensen om me heen.

Thuiskomen bij jezelf, dat wens ik iedereen, en één iemand in het bijzonder.

Hier zijn de Weekend favorieten

Zo bereid je je voor op de volgende ronde van de minimalistische kledinguitdaging Project 333.

Morgen nieuwe maan in weegschaal: dit betekent het.

4 vuistregels om financieel gezond te worden en te blijven.

Ik lees nu deze thriller en ook dit boek, én deze.

Deze muziek is perfect voor als je dit weekend de keuken induikt.

Tijd voor jezelf: hier zijn 5 slimme tips.

Yum!

Ook in de herfst zijn er genoeg klusjes om in de tuin te doen.

Tot slot een quote die past bij nu. Ik kreeg het weken geleden op een kaartje van vriendin J. Het hangt op het prikbord in mijn keuken en ook al is de storm nog niet geluwd, het geeft houvast. Bedankt J. x!

quote verandering Roel Brakelhoff bij blog over thuiskomen

Het is droog, ik duik nu de tuin in! Ik wens je een mooi weekend.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.