Weekend favorieten

Weekend favorieten: offline hobby’s, fudge & mailtips

Boomgaard Luingahof, buiten zijn en doe offline hobby's

September.

Twee jaar geleden schreef ik in deze Weekend favorieten waarom ik van september houd. Ik zou het vandaag zo opnieuw kunnen schrijven. Maar dat doe ik niet. Bij het teruglezen bleef ik steken op de laatste zin: ‘September herinnert ons aan verandering en hoe mooi en waardevol dat kan zijn’.

Verandering. Als mensen me nu of aan het eind van het jaar vragen hoe ik terug kijk op 2022, zal ik in een adem dit woord zeggen. Levensveranderend. Zonder verder in detail te treden wil ik dit erover zeggen: een scheiding heeft mijn wereld op haar grondvesten doen schudden.

Verandering: mooi en waardevol? Ik kan dat nu nog niet zien want ik ben alle ritme kwijt. Toch weet ik dat uit pijn iets moois kan groeien. Maar moet ik vanuit de diepte door alle modder heen moeten, wil ik weer helder water bereiken.

Ondanks alle pijn en verdriet die deze verandering met zich meebrengt, zijn er ook heel veel constanten. Dat wat niet veranderd is. Van alle lieve mensen om me heen tot aan werk, mijn sportclubje, favoriete plekken of bezigheden. Deze constanten helpen mij nu om in kleine stappen mijn ritme terug te vinden. Vandaag maak ik zo’n klein stapje; door weer de draad op te pakken met bloggen.

Door je dit te vertellen, kan ik nu ook verder met jannekeswereld. Het is fijn te weten dat jij als lezer er ook nog steeds bent. Dank je wel, en ook voor dat ik vandaag mijn verhaal kon doen. Nu gaan we voorwaarts; het weekend in met een nieuwe dosis favorieten.

Hier zijn de weekend favorieten

De voordelen van leven met minder spullen, lees je hier.

Over waarom offline hobby’s zo goed voor je zijn (ik heb ze genoeg, jij ook?).

Wil je slimmer omgaan met je mail? Deze tips kunnen je wellicht helpen!

Onweerstaanbare fudge.

Bij een zonnige dag als vandaag hoort deze muziek.

Filmtip voor als je van kostuumdrama’s en Jane Austen houdt.

Ik lees nu dit boek (een minibieb vondst).

Vanmorgen zag ik deze video over sociale media en eenvoudig leven, en deel het graag met je.

Dit waren de Weekend favorieten voor deze keer. Als je denkt dat een vriend(in) het ook kan waarderen of inspireren, deel het gerust via de sociale share buttons onder aan het artikel. Geniet van de zon en buiten (en denk of doe aan offline hobby’s)

Comments (2)

  • Ik probeer het evenwicht tussen online hobbies en offline hobbies ook goed te bewaken. Meteen ook de reden waarom ik tijdens het wandelen alle meldingen van WhatsApp, Messenger en andere stoorzenders uitzet. Wie me dringend nodig heeft, moet maar even bellen. (Smartphone gaat uit veiligheidsoverwegingen mee wandelen. En ook wel om een podcast of boek te beluisteren.)

    • Hallo Elke, bedankt voor jouw reactie. Leuk om te horen hoe jij het evenwicht bewaart tussen online en offline. En wandelen en een podcast luisteren doe ik ook graag. Over podcast tips gesproken, ik deel regelmatig lijstjes met leuke podcasts die ik heb ontdekt! Fijne zaterdag.

Comments are closed.