Leefstijl

Dingen die ik als kind deed maar nu niet meer doe

spelende katten bij blog over dingen die ik deed als kind en nu niet meer doe.

Ik durf te wedden dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal achter de titel van dit blog. Dat het je nieuwsgierig maakt en misschien dat er door het lezen ervan spontaan dingen bij jou naar boven komen. Alles is goed en lees lekker verder en dompel je onder in enige nostalgie.

Vorige week had ik een teamdag. Eindelijk! Na de gemeentelijke herindeling en het vele thuiswerken had ik sommige collega’s al lange tijd niet meer gezien. En met een groot aantal nog niet eens kennisgemaakt!

Het was een leuke dag met uiteenlopende activiteiten. Een daarvan was speed daten. Iedere ronde duurde drie minuten met steeds een nieuwe vraag. Een van daarvan was: “Welke dingen deed je als kind en doe je nu niet meer.” Niets verbindt meer dan nostalgie en kwam er van alles naar boven. Dit zijn dingen die ik als kind deed, maar nu niet meer doe:

Knikkeren

Met barbiepoppen spelen

Bellen blazen (en erachter aan rennen)

Rolschaatsen

Touwtje springen

Skateboarden

Stuiteren op de skippybal of Lolobal (ken je die nog)

Elastieken

Ergens onderweg zijn we gestopt met bepaalde dingen doen. Er zijn volgens mij heel veel dingen die daar aan ten grondslag liggen. Omdat ouders misschien zeggen dat je daar nu te groot voor bent. De doorstroom van de lagere naar de middelbare school vond ik zelf een ijkpunt. Of omdat iets niet meer ‘in’ is. Zo zijn er volgens mij nog veel meer redenen daarbij te bedenken.

Toch is je speelse kant ontwikkelen en koesteren helemaal niet verkeerd. Hier zijn 4 tips om je speelse kant te blijven ontwikkelen:

  1. Spelen is niet nutteloos
  2. Doe dingen omdat ze leuk zijn
  3. Vervang sporten door spelen
  4. Heb schijt aan wat mensen van je denken

Ik las deze tips in dit artikel waarin je verder kunt lezen waarom speels zijn goed voor je is. Misschien is het daarom wel weer goed om dingen die je vroeger als kind deed weer wat toe te laten in je leven. Als je schroom voelt (zoals ik dat ook wel heb) kun je ook eerst beginnen met kijken naar spelende kinderen of dieren. Dat geeft mij ook plezier. Misschien is dat een zetje (extra tip) om aan jezelf te geven.

Dit ding deed ik als kind en doe ik nu nog steeds

Er is een ding dat ik nog wel altijd doe en dat is schommelen. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Los te zijn van de grond, zwevend door de lucht voel ik me vrij. Hoe hoger hoe beter.

Altijd als ik een schommel zie, borrelt een blij gevoel in me op en denk dan: “Zal ik even?” Ik zie het als mijn guilty pleasure want ik geef er lang niet elke keer aan toe. In de buurt waar ik woon zijn er twee speelplekken met schommels. Het komt wel eens voor dat ik ’s avonds na mijn wandeling door de wijk terug naar huis loop, en niks of niemand zie. Dan zie ik mijn kans schoon en voor ik het weet zweef ik door de lucht. In de korte tijd dat ik schommel geeft me een heerlijk gevoel. Een heimelijk genoegen waar ik best vaker aan toe mag geven, nu ik er zo over nadenk.

schommels: dingen die ik deed als kind en nu niet meer doe

Oh ja en ik ben nog altijd in voor het doen van kaart- of bordspelletjes. Welke dingen deed jij als kind en nu niet meer maar ga je na het lezen van dit blog weer doen? Deel het via de reacties dan kunnen we elkaar inspireren!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.