Boeken

Deze boeken las ik in april 2022

drie boeken op stapel in stoel met thriller Verloren meisjes bovenop

Bijna heel de maand april lag mijn e-reader ‘nutteloos’ aan de kant. Een groot deel van de boeken die ik deze maand las, leende ik bij de bibliotheek en ik vond de thriller Verloren meisjes in mijn eigen minibieb. Die thriller stond nog op mijn leeslijst van vorig jaar, dus was dit een gelukkige vondst! Ik heb 6 boeken met je te bespreken dus laat ik beginnen.

Een royale vergissing (Bridgerton 6) – Julia Quinn

Yep! Weer een boek uit de Bridgerton-reeks gelezen. Gewoon omdat het leuk én luchtig is.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier – Loethe Olthuis

Je kunt misschien van ieder tuinboek zeggen dat ze nuttig zijn maar het ene boek is het andere niet. Aan de hand van 10 stappen geeft Loethe Olthuis tips over hoe je meer natuur in je tuin of je balkon krijgt. Het gaat vooral over je eigen omgeving groener, duurzamer, schoner en mooier te maken. Met 10 praktische en simpele stappen legt ze uit hoe je je eigen stukje bloeiende weelderige natuur maakt. En waarom het beter is om een luie tuinier te zijn! Ik had het te leen bij de bieb maar staat intussen op mijn boeken-verlanglijst!

Verloren meisjes – Angela Marsons

Wow! Wat een dijk van een thriller is dit 3e deel uit de serie rondom inspecteur Kim Stone. Op de achterflap van het boek staat dat fans van M.J. Arlidge deze serie ook kunnen waarderen. Zelf ben ik na een aantal boeken van Arlidge afgehaakt omdat ik het te rauw, bruut vond. Kim Stone is bij vlagen ook rauw maar anders. Nog even kort waar Verloren meisjes om draait:

Twee negenjarige meisjes verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn.

De schaduwlelie – Johanna Mo

Als Jenny thuiskomt op het Zweedse eiland Öland, treft ze een leeg huis aan. Haar man Thomas en hun veertien maanden oude zoontje Hugo zijn nergens te bekennen. Moet ze zich zorgen maken of staan ze zo weer voor de deur? Dat laatste is niet het geval, dus duiken rechercheurs Hanna Duncker en Erik Lindgren in de zaak. Ze ontdekken dat Thomas veel dingen verborgen hield voor zijn gezin, zoals een volwassen dochter uit een vorige relatie. Maar Thomas is niet de enige die geheimen met zich meedraagt. Ook Hanna voert een stille strijd met het verleden. Dan wordt Thomas dood gevonden en is nog maar één ding van belang: de kleine Hugo vinden..

De thrillerserie ‘Eilandmoorden’ van Johanna Mo ontdekte ik begin dit jaar. In mijn boekenpost van februari vertelde ik al over het eerste deel De Nachtegaal. Ook dit tweede deel vond ik geweldig, echt een goede nieuwe Scandinavische thrillerreeks om te gaan volgen.

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Met een hoofd vol zorgen vertrok Jelle Derckx in 2011 naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien toen hij weer terug was in Nederland. Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. In dit boek vertelt hij over zijn persoonlijke zoektocht en geeft hij tips.

Mooi boek en deze stond nog op mijn persoonlijke lijst met boeken over minimalisme. Ik stipte het boek ook al aan in mijn artikel Inspiratie & lezen: meer over minimalisme.

De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May

Ik vergat toch nog bijna om deze feelgood te vermelden. Vorige maand las ik deel 1 uit de Ferry Lane-reeks. Niet zo leuk als de Café Zon & Zee van Jenny Colgan maar prima om te verteren, zeker als je met een boek een paar uurtjes ontspanning wilt.

Ps. Wil je meer weten over een of meerdere boeken, klik dan op de titel van het boek.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.