Boeken

Het eerste boekenrondje van 2022

boekcovers bij boekenrondje 2022 met boekbesprekingen

Van lezen krijg ik nooit genoeg. Soms kan ik zo in een boek opgaan dat ik de tijd vergeet. Herken je dat? Maar dat dit het moment is voor het eerste boekenrondje van 2022 ben ik niet vergeten. Lees je gezellig mee?

Ik startte het jaar met 5 boeken die je kunt scharen onder literatuur, feelgood en thrillers. Bij elk boek vertel ik kort waar het over gaat en wat ik ervan vind. Ben je nieuwsgierig naar een boek? Klik dan op de titel van het boek voor meer info of om direct te bestellen.

Zoek de zon op (Happy Ever After 2) – Jenny Colgan

Twee boeken van Jenny Colgan in dit boekenrondje. Via Bookchoice kreeg ik deel 3 van Happy Ever After, dus kocht ik deel 2 erbij. Bij de boeken van Jenny Colgan is het handig om haar series op volgorde te lezen. Deel 2 vond ik beter dan het derde deel. Beide boeken waren leuk te lezen, maar de gehele serie Happy Ever After vind ik minder sterk dan Café Zon & Zee serie. Al eerder schreef ik over de boeken van Colgan, dat lees je hier. Hieronder vind je in het kort waar elk deel over gaat.

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen. Ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

Eindeloos dichtbij (Happy Ever After 3) – Jenny Colgan

De stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Het geluk van de wolf – Paolo Cognetti

Fausto en Silvia ontmoeten elkaar voor het eerst in het bergdorp Fontana Fredda. Hij is schrijver, zij is een kunstenaar en allebei zijn ze op zoek naar een nieuw bestaan. Samen ervaren ze hoe de winter over het plaatsje en haar bewoners valt. Fausto geniet van de rust, ver weg van het rumoer van de stad en alles wat hij daar heeft achtergelaten, terwijl Silvia’s blik steeds gericht is op de hoogste bergtop, of het beklimmen van weer een nieuwe gletsjer. Als de lente aanbreekt, moet Fausto noodgedwongen terug naar de stad, maar het verlangen naar de bergen, de vriendschap met de dorpsbewoners en de herinnering aan Silvia zijn te sterk voor hem om hun roep lang te kunnen weerstaan.

De bergen staan vaak centraal in het werk van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti. Ik houd zelf ook van de bergen en Italië en dat zorgt ervoor dat zijn boeken een aantrekkingskracht op me hebben. Ook in dit boek keren we daar naar toe terug. De tijd lijkt er langzamer te gaan en dat is voelbaar in het verhaal. Ik vind het een mooi verhaal, over vriendschap, jezelf terugvinden en het vinden van geluk. De romans van Paolo Cognetti raad ik je zeker aan, zijn debuutroman De acht bergen is prachtig.

Vallend duister – Robert Bryndza

Vallend duister is het 3e deel uit de Kate Marshall-serie. In dit deel gaat het detectivebureau van Kate Marshall eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak.
In dit artikel over de Kate Marshall thrillers lees je meer over deze spannende serie en waarom ik deze zo leuk vind.

Het achtste boek – Alex Pavesi

Dertig jaar geleden schreef Grant McAllister zeven verhalen die samen de thriller The White Murders vormden. Sindsdien woont hij afgezonderd op een mediterraan eiland. Maar dan staat de jonge, ambitieuze redacteur Julia voor zijn deur. Zij zal de heruitgave van zijn boek verzorgen en wil Grant interviewen over het boek, maar stuit op een man die zijn verleden liever verbergt. Julia wijst Grant op dingen in de verhalen die niet kloppen. Dingen die lijken te verwijzen naar een echte moord, al dertig jaar onopgelost. Naarmate hun samenwerking voortduurt stapelen de inconsistenties zich op en wordt duidelijk dat Julia met een dubbele agenda naar het eiland is gekomen…

Dit boek wordt omschreven als een klassiek misdaadverhaal met een moderne twist. In het boek lees je de 7 verhalen uit de thriller The White Murders, het boek waar het allemaal om draait. Die verhalen vond ik op een bepaalde manier bizar. Na elk verhaal volg je het gesprek daarover tussen Grant en Julia (in feite het achtste boek). Het boek boeide me en dat kwam vooral omdat ik me de hele tijd afvroeg: “Waar gaat dit over, waar het naar toe?” Ik kon er geen samenhang in ontdekken. De ontknoping was verrassend en zag ik niet aankomen. Het boek boeide maar heeft voor mij geen wow-factor.

Check mijn nieuwe leeslijst

Ik ben benieuwd of je een leuke boekentip hebt gevonden in dit boekenrondje. Intussen heb ik een nieuwe leeslijst gemaakt voor dit jaar. Nieuwsgierig, check dan hier de lijst.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.