Eten

Tagliatelle, een ‘uit nood geboren’ recept

tagliatelle met tomaatjes, champignons en walnoten op bord

Hallo! Het is woensdag en ik ben vrij van werk. Tijd voor het schrijven van een blog. Daar is het nog niet zo van gekomen na de kerstvakantie. Ik heb hierin mijn ritme nog weer even terug te vinden. Inspiratie is er zeker. Zoals gisteravond tijdens het maken van tagliatelle en daarom vandaag een kookblog!

Mijn kookchallenge van vorig jaar is een stille dood gestorven (sorry mensen!). Maar dat wil niet zeggen dat ik koken minder leuk vind of geen nieuwe recepten uitprobeer. Het recept dat ik vandaag met je deel, is gisteren uit nood geboren. En het smaakte nog lekker ook!

Het idee was om plaattaart te maken. Nadat ik in mijn middagpauze gisteren nog een paar spullen daarvoor had gekocht, kwam ik thuis tot de ontdekking dat ik met de 2 resterende plakken bladerdeeg niet ver kwam. Eh….tja wat dan want echt veel was er niet meer in huis. Gelukkig zag ik in de vriezer een pak verse tagliatelle liggen. Met de pasta, verse groenten en wat restjes begon ik spontaan te kokkerellen. Hierbij wil even kwijt dat ik helemaal geen kok ben die dingen op goed gelukt mixt en matcht. Ik ben meer van het trouw volgen van recepten. Dus wat ik gisteren deed is wel een beetje een unicum!

Daarom zou ik het een tagliatelle à la Janneke kunnen noemen, maar dat gaat me net weer wat te ver! 😉Maar hier is het recept en een korte beschrijving van hoe ik het maakte. En laten we het maar zo noemen…

Tagliatelle met tomaatjes, mozzarella en walnoten

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • pak verse tagliatelle all’uovo (250 gram)
  • 1 klein ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bakje champignons (125 gram, al gesneden want gemak dient de mens)
  • een flinke hand cherrytomaatjes, gehalveerd
  • een klein stukje chorizo (kun je ook weglaten of vervangen door spekjes of salami)
  • bol buffelmozzarella
  • handje ongezouten walnoten, fijngehakt
  • verse zwarte peper

Allereerst snipperde ik de ui, knoflook en sneed ik de chorizo (we hadden nog een restje over) in blokjes. Met een klein scheutje olijfolie in de pan bakte ik dit alles zachtjes. In de tussentijd halveerde ik de cherrytomaatjes en voegde deze na een kleine 5 minuten toe, en weer later de champignons. Vervolgens voegde ik er flink wat zwarte peper aan toe. Dit alles samen is de saus.

Het voordeel van verse pasta is de korte kooktijd. Ideaal voor doordeweeks. Ook al kwam de tagliatelle uit de vriezer, in 4 minuten was het beetgaar. Terwijl de pasta kookte, sneed ik de mozzarella in blokjes en hakte ik de walnoten.

Tagliatelle afgieten en weer terug in de pan, voegde ik de saus toe. Alles goed door elkaar roeren en dan nog even kort de mozzarella en walnoten erdoor mengen. Nog even goed verwarmen en direct op de borden scheppen.
Het smaakresultaat: erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Nog meer pastarecepten

Wat voor kok ben jij? Iemand die graag experimenteert en zelf recepten verzint en maakt, of ben je net als ik? Gewoon trouw de recepten uit een kookboek of kooktijdschrift volgend? Als je nog op zoek bent naar een lekker pastarecept, hier zijn er nog een paar.

Lekker & snel: pasta met paddenstoelen van Jamie

Spaghetti carbonara (zoals het hoort)

Tagliatelle & sperziebonen in pestoroom met kabeljauwfilet

Pasta con acciughe e pomodoro

Pasta met avocado en spinazie

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.