Boeken

De wereld vol minibiebs

de wereld vol minibiebs

Ik houd van minibiebs.

Kastjes met boeken, tijdschriften en soms andere verrassingen die zo maar ineens oppoppen langs je route.
Ze zorgen altijd voor zo’n verrassingseffect. En als ik er een zie, maakt deze mijn dag!

Minibiebs kleuren de wereld. Ik vind dat ze met hun aanwezigheid een wijk of streek een stuk leuker maken. In mooie woorden gezegd: ze dragen bij aan de leefbaarheid van de omgeving waarin ze staan. Je kunt boeken lenen of ruilen. En het is een goede manier om boeken een tweede leven te geven.

minibiebs collage

Verslingerd aan minibiebs

Sinds ik 5 jaar geleden een minibieb ben gestart met medebuur R., ben ik tegelijkertijd ook een beetje verslingerd geraakt aan het speuren van deze kleine boekenkastjes. Zeg maar, lichtelijk verslaafd!

Want, er moet altijd worden gestopt. Dat kan soms gevaarlijke situaties opleveren (vraag maar aan mijn zus). Maar het is toch altijd een leuk oponthoud. Gelukkig zijn manlief, familie en vriendinnen intussen gewend aan dit ’trekje’. Maar volgens mij zijn ze net zo enthousiast! Want ze delen regelmatig tips en of foto’s van hun ontdekkingen via de app.

Fiets en vind kleine boekenkastjes

Deze zomer zijn Bas en ik er vaak op de fiets uitgetrokken. Altijd met een paar boeken om te ruilen of te doneren in de fietstas. Bijna op ieder fietstochtje hebben we wel weer een nieuw boekenkastje gespot.

Maar ook als je toert met de auto vind je vast en zeker wel een. Ook in de buitengebieden word je vaak verrast met de leukste kastjes. Als ze bij een boerenbedrijf horen, heb je ook alle kans dat er naast boeken ook eigen producten worden aangeboden, eieren, jams, honing of chutneys.

Een fotoboek vol kleurige kastjes

Op de Facebookpagina van mijn minibieb vind je foto-albums vol met foto’s van ontdekte boekenkastjes en hun adresjes in Nederland en buitenland. Ik vind het leuk om ze op deze manier te documenteren want voor wie wil vind misschien wel een adresje dichtbij hun huis. En alle kastjes bij elkaar in vorm en kleur zijn goed voor leuke collages.

Minibiebs, vrolijke kastjes vol leuke boeken. Ik word er blij van! Jij ook?

minibiebs door heel Nederland en erbuiten
Minibiebs kleuren de wereld

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.