Reizen

Logica, een eerlijke lunchplek in Leiden

Logica lunchen Leiden exterieur

Vorige week was ik Leiden. Het was mijn eerste kennismaking met deze mooie stad. Een stad vol historie en waar heel veel valt te zien en doen. Niet voor niets noemt Leiden zich dan Stad van Ontdekkingen. Een dag was eigenlijk veel te kort om alles te ontdekken. Reden genoeg dus om nog eens naar deze leuke stad terug te gaan. En om nog eens te gaan lunchen bij biologisch restaurant Logica!

Logica is een restaurant waar je eerlijk kunt eten en drinken. In alle opzichten! Logica is al sinds maart 2013 in het bezit van het gouden keurmerk 100% biologisch van de Stichting EKO keurmerk. En ze zijn ook nog Green Key Goud houder, dat betekent dat ze voldoen aan een keur van duurzaamheidseisen, zoals schoonmaakmiddelen, afvalreductie, energiegebruik, watergebruik en ga zo maar door! Een eerlijkere plek om te lunchen is er niet, een logische keuze dus.

Vis, vega en vegan!

Op de 100% biologische menukaart vind je heerlijke broodjes, salades en andere gerechten. Ze koken uitsluitend met seizoensproducten, lokaal uit de regio. De keuken is in grote lijnen vegetarisch maar ook veganisten komen hier goed aan hun trekken. En als ze dan eens koken met vlees of vis, dan kiezen ze voor een diervriendelijke en zo duurzaam mogelijke variant.

De keuze is niet heel groot maar dat vind ik wel fijn, geen keuzestress. Wij kozen allebei voor vegan. B. koos de Logica trio, bestaande uit een dagsoepje, salade en vegan soepje. Zelf koos ik voor de Flatbread met falafel, salade, muhammara en muntyoghurt. Over beide lunchgerechten waren we te spreken, erg smakelijk en super vers. En echt, 100% biologisch, dat proef je. Maar wat het ‘em vooral doet, vind ik, is dát alles duurzaamheid ademt. Dat er alles aan wordt gedaan om zo min mogelijk afval te produceren, voedsel te verspillen, geen plastic te gebruiken etc. Fantastisch toch!

  • Logica trio vegan eten in Leiden

Waar vind je Logica?

Gevestigd in een monumentaal pand en mooi gelegen aan het water vind je Logica aan de Stille Rijn 11 in Leiden.
Ze zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur dus ook diner in de avond. Op zondagen kun je er van 11.00 uur tot 18.00 uur terecht voor eerlijk eten en drinken.

Wil je meer weten over Logica? Check hun website, Instagram of Facebookpagina.

Logica Leiden terras

Extra tips voor een dagje Leiden

Zoals ik al schreef, kom je in Leiden ogen te kort. Er zijn tal van mooie musea te bezoeken (zoals Rijksmuseum van Oudheden, De Lakenhal en Naturalis). Het is een fijne stad om door te wandelen maar je kunt ook varen door de Leidse grachten en er zijn leuke terrasjes aan of op het water te vinden. Dit deed ik tijdens mijn dagje Leiden:

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.