Leefstijl Minimalisme

Deze 8 zomerfavorieten maken mij blij

gele roos zomerfavorieten

Hier is een lijstje zomerfavorieten, 8 dingen waar ik (tot nu toe) deze zomer plezier uit haal.

Ook mijn vakantie is nu begonnen. Met een goed gevoel heb ik mijn werk afgerond. Het is nu tijd om de focus helemaal te verleggen naar zomer, buiten en vrij zijn en plezier hebben. In de afgelopen weken heb ik al steeds meer een zomergevoel gekregen. Dat komt door het lekkere zomerweer maar ook door plezier en voldoening te halen uit bepaalde dingen. En die dingen zijn niet altijd spullen! Maar tja minimalist of niet, het is niet zo dat ik nooit plezier haal uit spullen. Zeker wel. Dit lijstje laat dat zien maar toont denk ik toch ook vooral die andere kant.

1. Mijn tuin

Met stip op 1 in het lijstje zomerfavorieten! Al het tuinwerk van eerder dit jaar heeft zijn vruchten afgeworpen. Elke dag is het genieten. Van de kleuren, bloemen, het geruis van de wind door de grassen. Van de vogels, bijen, vlinders en ieder ander beestje dat in de tuin fladdert. Ik vind onze tuin een lust voor het oog en raak er niet op uitgekeken. ’s Morgens na het ontbijt doe ik een rondje door de tuin en vaak eindig ik de dag ook op die manier. En alle momenten waarop ik in mijn tuin kan zijn, pak ik. Of het nu is voor tuinklusjes of gewoon om in te zijn. Onze tuin doet me veel want ik zag dat ik al wekenlang bijna dagelijks noteer dat ik dankbaar ben voor ons groene paradijsje!

gele roos zomerfavorieten
De gele roos is een heuse eyecather op ons terras.

2. Zomerfruit: meloen, perziken, aardbeien, framboos

Deze 4 fruitsoorten zijn echt mijn zomerfavorieten onder het zomerfruit. Jammie, jammie en nog eens jammie!

3. Wandelen

Helaas geen wandeltochten in de bergen (we hebben besloten toch een staycation te doen) maar er zijn goede alternatieven in Nederland. Een aantal jaren geleden zijn we begonnen aan de lange afstandswandeling Het Friese Woudenpad, van Lauwersoog naar Steenwijk. Erg ver zijn we nog niet maar dat maakt niet uit. Deze zomer willen we een aantal etappes lopen en misschien wel meerdaags met een overnachting erbij.

zomerfavorieten bergschoenen dagrugzak

4. Podcasts

Vorige zomer heb ik de podcasts ontdekt en ik vind het nog steeds leuk om op deze manier ‘vermaakt’ te worden maar ook om te leren. Ik heb al een aantal nieuwe shows gevonden om te luisteren.

  • Passenger list: een mysterie thriller podcast over een vliegtuig met 256 passagiers aan boord dat halverwege de vlucht van de radar verdwijnt.
  • De plantage van onze voorouders: in 8 afleveringen onderzoekt Maartje Duin de sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis.
  • De Deventer Mediazaak: een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze.
  • Master your life, dé 100% podcast over body, mind en food.
  • Leven zonder stress: Patrick Kicken heeft openhartige gesprekken met schrijvers, coaches en sprekers over onder andere stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego en meer.

5. Fiets

Lang wilde ik niet een elektrische fiets maar wat heb ik sinds de aankoop ervan al een lol beleefd aan mijn nieuwe fiets. Dat wordt deze zomer alleen nog maar meer met een aantal leuke fietstochtjes op de planning, zoals deze.

6. Hangmat

vakantie 2020 staycation  hangmat vakantie thuis

Het lijkt me dat de foto genoeg zegt over deze zomerfavoriet. Heerlijk om dutjes in te doen, naar de wolken te kijken, met z’n tweetjes in te chillen, om in te lezen, te luisteren en te schommelen.

7. Aperol Spritz

Misschien een vreemde eend in de bijt maar wees gerust, ik ben een mindfulle drinker.
Aperol Spritz drink ik alleen in de zomer, en dan het meest op vakantie. De aanblik van het drankje maakt me al vrolijk, vanwege de kleur en geur. En ik vind het ook lekker van smaak. Je moet het niet te vaak drinken vind ik, dan blijft het altijd weer een traktatie.

8. E-reader

Waar zou ik deze zomer zijn zonder mijn e-reader? Of beter gezegd zonder mijn boeken. De e-reader is perfect voor op reis of waar dan ook. Lekker licht en handzaam en vol leuke boeken om me deze zomer mee te vermaken.

Tot zover mijn lijstje met zomerfavorieten! Waar haal jij deze zomer plezier en voldoening uit?

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.