Weekend favorieten

Weekend favorieten: juli, avocado-combi’s & suikermarkt

juli zonnebloem vaas

Juli.

Het middaguur is gepasseerd als ik eindelijk in de schaduw op mijn favoriete stek in de tuin zit. Een jonge merel fladdert in de boom en pikt wat bessen. Een zacht briesje biedt verkoeling. In de sloot spetteren de eenden en de vissen laten zich af en toe zien. Eindelijk een moment voor mezelf, om even op adem te komen.

De ochtend ging op aan wat praktische zaken. En nu ik eindelijk zit, heb het gevoel dat er nog van alles op mij wacht. Niet vandaag maar in de komende weken tot aan mijn vakantie. Het voelt een beetje als een marathon.

Ik zit mezelf wat een beetje in de weg. En mijn agenda zit me daarbij ook in de weg.
De versoepelingen en nadere vakanties brachten een soort ontwaken. Van alle kanten kwamen de uitnodigingen voor weerzien, wandelafspraken en ander leuks. En wat deed ik: “Ik zei overal ja op.”

En nu? Nu voelt dat helemaal niet lekker. Ik merk het aan mijn lichaam. Daar waar ik tot een kleine maand terug lekker en goed voelde, zo voel ik me nu niet. Er is een stemmetje die me al tijd influistert wat is om te doen. Maar soms wil je daar niet naar luisteren. Zit je in de ontkenning, praat je het goed voor jezelf, negeer je het.
Tegen beter weten in. Begrijp je wat ik bedoel?

Maar door schade en schande heb ik geleerd dat het beter is om wel naar dat stemmetje te luisteren. Als ik het niet doe, heb ik mezelf er mee. Tijdens mijn meditatie vanmorgen was het besef ineens glashelder. Hoe lief ik deze mensen heb en hoe leuk de afspraken met hen ook zijn, ik ga ze toch doorschuiven. Dat is beter voor mij maar ook voor mijn vrienden. Ik wil er graag helemaal voor hun zijn als ik afspreek en ik voel dat me dat nu niet lukt.
Afspraken afzeggen ik vind het nog steeds niet leuk maar me daarover schuldig voelen, dat doe ik niet meer.

En terwijl ik nu mijn agenda pak, is het tijd voor de favorieten.

En nu door naar de Weekend favorieten

Nog veel te doen? Gebruik deze checklist om goed af te ronden voor je op vakantie gaat.

21 manieren die helpen bij het stellen van grenzen.

Een nieuwe maand betekent ook nieuwe boeken.

Jammie!

Uittip Groningen: de suikermarkt op zondag 4 juli is voor liefhebbers van vintage, retro & selfmade.

10 avocado-combinaties voor op je boterham (no. 6 is mijn favoriet).

Eters over de vloer. Vanavond op het menu: komkommer-avocadosoep, burrito bowl en vers fruit toe.

Dit liedje hoor ik nog maar weinig meer maar als je het weer hoort, blijft het in je hoofd hangen.

Op Pinterest vond ik deze mooie quote die past bij mijn state of mind.

grenzen aangeven quote

Ik hoop dat je deze editie van Weekend favorieten leuk hebt gevonden. Deel deze gerust met een vriend of vriendin als je wilt. Geniet van het mooie weer en dit eerste weekend van juli.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.