Reizen

Vakantie vieren in lockdown kan heel goed!

vakantie in lockdown Zeeuwse kust

Vorige week was ik een weekje op vakantie. Een vakantie die anders was dan die van vorige zomer, want dit was pas écht een vakantie in lockdown. Ik vertel je hoe dat was, met natuurlijk veel foto’s en een paar tips.

Nederland vakantieland

Ik weet niet hoe het met jou is maar als ik aan op vakantie gaan denk, denk ik vaak eerst aan het buitenland. Over de landsgrenzen heen reizen, heeft voor mij een grote aantrekkingskracht. Maar ik realiseer me ook dat ik een heel groot deel van mijn eigen land niet of nauwelijks heb ontdekt.

In Nederland valt genoeg te ontdekken en is net zo goed als Frankrijk, Duitsland of Italië een ideaal vakantieland. Behalve bergen vind je in Nederland genoeg om te ontdekken. Denk maar eens aan onze eilanden, de Noordzeekust, mooie steden, heuvellandschappen, mooie natuurgebieden en de rust en ruimte van het platteland.

Vorige zomer ontdekten we al mooie nieuwe plekken in onze nabije omgeving. En afgelopen week waren we in Zeeland. Het is al wel meer dan 10 jaar geleden dat ik er was. Waarom ik er niet eerder naar terug ben gegaan, is me een raadsel. Mooie kleine stadjes vol cultuurhistorie, leuke dorpen en prachtige stranden.

  • Strand Westenschouwen Zeeland vakantie
  • Vlissingen
  • vakantie in lockdown zonsondergang
  • Zeeuwse kust pootje baden
  • Veere copyright: jannekeswereld.nl

Een weekje vakantie in lockdown

Zeeland is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Nederland. Daar waar we anders al veel buitenlandse toeristen zouden zijn tegen gekomen, was het nu rustig. En dat is toch echt een voordeel, vind ik! Minder drukte en dus meer ruimte om op je gemak door Veere, Zierikzee, Middelburg en Vlissingen te struinen. Op het strand waren nauwelijks mensen te bekennen en ook was het rustig toeren op de binnenwegen langs tal van mooie plekken en leuke dorpen.

Hoe heerlijk ik de rust en ruimte vond, hoe schrijnend de lege terrassen, café’s en de gesloten winkels. Een hard bewijs dat de tijd waarin we nu leven niet is zoals het moet zijn. En dus geen koffie of lunch op terras, dat mis je wel. Maar daarvoor in de plaats zochten we leuke plekken op het strand, in een park of op een plein om te genieten van onze lekkere coffee-to-go’s met iets lekkers of een goed belegd broodje. We vonden dat net zo leuk, of misschien wel leuker! Winkelen is niet mijn hobby maar in de paar winkeltjes waar het kon, was het leuk om even te kijken.

Een vakantie in lockdown, je vindt er vanzelf je draai in. Met de mooie en vele vrije dagen in aantocht, is het helemaal niet gek om toch eens na te denken om in eigen land erop uit te trekken. Om lekker het thuiswerken even te laten voor wat het is en nieuwe avonturen te beleven! Mijn batterij is in ieder geval weer goed opgeladen.

  • vakantie in lockdown strandpalen
  • Vlissingen zee pier

Handige tips en links

Tot slot nog een paar handige praktische tips en links voor vakantie vieren in lockdown.

  • De app FLUSH is ideaal als je op zoek bent naar een openbaar toilet. Beschikbaar voor Apple en Android.
  • Zeeland Visit: inspiratie en informatie voor een vakantie in Zeeland
  • Tot slot: ga je in de komende periode op vakantie? Houd je aan de coronamaatregelen! Hoe minder we leven naar de realiteit, hoe langer de lockdown duurt!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.