Boeken

Gelezen in maart: Kim Stone, Hygge en meer

boeken maart Kim Stone Stille Schreeuw, Schaduwstad en Hygge

Afgelopen maand heb ik behoorlijk wat leesuurtjes gemaakt. 6 boeken maar liefst uitgelezen! Van een slechte feelgood (die bestaan ook), een geweldig 1e deel van een nieuwe thriller-reeks, romans en lifestyle boeken.
Ga er maar voor zitten want ik vertel je alle ins en outs over de boeken die ik in maart heb gelezen.

Olivia’s geheim – Muna Shehadi

Een feelgood novel uit de Bookchoice-selectie. Het laatste deel van De drie dochters-trilogie. Dat ik de eerste twee delen niet kende, maakte niet veel uit voor het verhaal. Laat ik er dit over zeggen: ik heb betere feelgoods gelezen.

Stille schreeuw – Angela Marsons

Een boek waar ik wel enthousiast over ben, is deze thriller. Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is. Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Dit is deel 1 van de Kim Stone-serie. Korte hoofdstukken, een vlotte schrijfstijl en plotwendingen die verrassen. Het personage Kim Stone doet me erg aan Helen Grace (M.J. Arlidge) denken. De Helen Grace-reeks vond ik op een gegeven moment zo extreem dat ik ben afgehaakt. Ik hoop niet dat dit met de Kim Stone-reeks zo zal zijn want ik heb de smaak wel te pakken. Delen 2 en 3 heb ik al aan mijn leeslijst toegevoegd.

Fibromyalgie, Anders bekeken – Dr. Herlinde Jacobs

In 2011 startte Herlinde Jacobs (België) een succesvol oefenprogramma op, met oog voor zowel de fysieke als de mentale aspecten van fibromyalgie. In dit boek deelt ze haar inzichten. Ze legt niet alleen op een toegankelijke manier uit wat fibromyalgie is en wat de mogelijke oorzaken ervan zijn, ze toont ook hoe je zelf aan het stuur van je genezingsproces kunt staan en ondanks de chronische pijn een kwaliteitsvol leven kunt leiden. Een goed en begrijpelijk geschreven boek dat me in mijn eigen proces goede tools gegeven. Een aanrader voor mensen met fibromyalgie.

Zondagsleven – Judith Visser

Dit is zo’n boek dat ik anders nooit gelezen zou hebben, als het niet in mijn Bookchoice abonnement zat. Het is een tweede semi-autobiografische roman, het vervolg op Zondagskind. Centraal in deze beide boeken staat autisme. In Zondagsleven zoekt Jasmijn Vink uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Een interessant verhaal over je weg vinden in het leven en trouw blijven aan je zelf. Mooi en eerlijk verhaal, een leuke leesverrassing.

Hygge, de Deense kunst van het leven – Meik Wiking

Er zijn van die boeken die op het moment dat ze uitkomen een ware hype zijn en die ik dan op dat moment niet lees. Dat is ook zo met dit boek uit 2016. En nu heb ik het dan gelezen!
Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek Hygge vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Een boek dat in mijn straatje past omdat (zoals ik al dacht) hygge ook te maken heeft met een minimalistische leefstijl. Binnenkort schrijf ik daar nog eens een artikel over.

Schaduwstad – Elizabeth Day

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden. Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.
Verfrissend en van een heel ander kaliber is deze roman. Over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven. Mooi geschreven en hoe de levens van vier mensen met elkaar vervlochten raken. Het verhaal wordt telkens vanuit het perspectief van één van de 4 personen verteld. Een aanrader!

En deze boeken zijn er ook nog

Nog steeds lees ik una gran voglio di vivere en Happy Money. In april heb ik deze boeken wel uitgelezen, denk ik. En in maart ben ik voor het eerst begonnen met een luisterboek, daarover vertel ik in het volgende boekenoverzicht.

Boekenstapel

Wil je weten welke boeken ook nog op de stapel liggen om door mij gelezen te worden? Check dan mijn boekenstapel. Als je een boekentip voor mij hebt, kun je deze daar voor me achter laten!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.