Leefstijl Minimalisme

7 favoriete groene beautyproducten

groene beautyproducten mijn favorieten

Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een groenere leefomgeving. Daarom probeer ik minder plastic en milieubelastende producten in de badkamer te gebruiken. Deze vervang ik stap voor stap voor duurzamere alternatieven. Groene beautyproducten zo kun je ze ook noemen. Verzorgingsproducten zonder chemische toevoegingen, dierproefvrij, plastic vrij en biologisch afbreekbaar. Dit zijn 7 favoriete groene beautyproducten die ik graag gebruik.

1 | Shampoobar

Shampoo was het eerste verzorgingsproduct dat ik verving door een duurzamer alternatief. Al zo’n 3 jaar gebruik ik een shampoobar en heb ik in deze tijd verschillende merken geprobeerd. Mijn favoriet op dit moment is van DA By Erica, een lijn met producten van 100% duurzame, natuurlijke en biologische afkomst. Ik gebruik ook graag de shampoobars van LUSH. De Seanik is mijn favoriet en deze shampoobar wil ik graag nog proberen.

2 | Clean Sponge

clean sponge

Na het opmaken van de wattenschijfjes en make-up remover, ben ik overgestapt op de Clean Sponge. Deze gebruik ik intussen meer dan een jaar naar volle tevredenheid. Ik vind het echt een goede duurzame vervanger. Je maakt de sponge vochtig met water en vervolgens verwijder je al je make-up in een handomdraai. Snel eenvoudig en milieuvriendelijk en na gebruik in de was. En na tig keer wassen blijven ze goed.

3 | The Good Roll

Wc-papier valt niet direct in de categorie groene beautyproducten maar ik noem deze toch. Gewoon omdat ik er enthousiast over ben. Ik ben blij met onze overstap naar het gebruik van het duurzame wc-papier van The Good Roll. De rollen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Ik vind dat de rollen langer mee gaan dan ‘normaal’ toiletpapier en de verpakking is plastic vrij. Verder zien ze er ook heel vrolijk uit door de leuke wikkels. Deze wikkels kun je weer gebruiken als inpakpapier.

Nog belangrijker vind ik dat The Good Roll de helft van hun nettowinst investeert in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Dus bij iedere keer dat je naar de wc gaat, steun je dus een goed doel!

4 + 5 | HappySoaps: mini bath bombs en (hand)zeep

groene beautyproducten happy soaps Jannekes wereld

Ik heb HappySoaps nog niet zo lang geleden ontdekt. HappySoaps is van Nederlandse bodem, opgericht door twee Nederlands broers die zich in zetten voor een plasticvrije en milieuvriendelijke cosmeticamarkt. De lijn bestaat body- en shampoobars, scheergel, handzeep en Konjac sponzen.

Het doosje met de mini bath bombs in 8 verschillende geuren kreeg ik cadeau. Ik heb hiermee thuis al fijne spa-momenten kunnen creëren. Er zit nog één bommetje in het doosje; een goede reden om me binnenkort zelf op een nieuw doosje te trakteren.

De Olijfolie en Castorolie zeep heb ik vorige week gekocht. Ik ben weg van de geur en het schuimt lekker. Het geeft een fris en schoon gevoel (extra goed in deze tijd waarin we onze handen stuk wassen!). Kortom: fijn in gebruik.

6 | Bamboe tandenborstel

De plastic tandenborstel is vervangen door een bamboe tandenborstel van Next Brush. We gebruiken ze nu een aantal maanden en dat bevalt goed. Geen verschil te merken in poetsbeleving maar wel als het gaat om ‘groene gemoedsrust’. Bamboe tandenborstels zijn namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Het aanbod wordt trouwens steeds groter. Zo vind je bij verschillende drogisten ook bamboe tandenborstels van hun eigen huismerk.

7 | Deodorant van We love the planet

Vorig jaar liet ik via dit artikel weten dat ik op zoek was naar een goed alternatief voor deodorant. Als reactie daarop kreeg ik van een aantal blog-lezers verschillende tips, nog bedankt daarvoor. Toen mijn deo op was, maakte ik de overstap. Ik heb uiteindelijk gekozen voor deodorant van het merk We love the planet.

Het is een deo in vaste vorm gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en het bevat geen aluminium. Het werkt beter dan ik had verwacht. Je hebt er maar weinig van nodig om je fris te voelen. Ik schat in dat ik met dit blikje zo’n 3 maanden kan doen. En blik kan weer goed gerecycled worden.

green beautyproducten we love the planet

De volgende stap?

Ben ik al aan het einde van mijn reis als het gaat om het vervangen van verzorgingsproducten? Nee. Ik overweeg een bodybar in plaats van douchegel, hoewel ik al een vegan doucheproduct gebruik. En ik denk na over een ander type gezichtsverzorging maar dat wil ik nog beter onderzoeken.

Online adressen voor groene beautyproducten

Hier is het lijstje met links naar de merken/producten die ik in dit artikel heb genoemd plus nog een aantal andere online adressen voor groene beautyproducten.

Nog even dit

In dit artikel vertel ik je over producten/merken die ik zelf heb uitgekozen en waarover ik door het gebruiken ervan enthousiast ben geworden. Ik heb met deze partijen geen enkele commerciële relatie. Door de links te noemen, laat ik je alleen zien waar je online meer informatie over deze producten vindt en waar je deze kunt kopen. De foto’s bij dit blog zijn de mijne.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.