Boeken

Januari boekenoverzicht

januari boekenoverzicht

Februari is al weer een aantal dagen onderweg. Tijd om mijn boekenoverzicht januari online te zetten.

De stapel boeken die ik wil lezen groeit en groeit. Zeker nu ik ook een aantal boeken via de bibliotheek te leen heb. Ja, zij die nu digitaal leest, heeft weer echte boeken in handen! Dat zijn trouwens vooral non-fictieboeken. Maar ja, wat lees ik nu eerst? Alles is interessant. Eigenlijk houd ik er niet van om meerdere boeken tegelijkertijd te lezen, toch ben ik erachter dat ik non-fictie en fictieboek goed naast elkaar kan lezen. Non-fictie voor overdag en fictie voor ‘s avonds. Ik heb een leuke mix gelezen zoals je in het januari boekenoverzicht zult ontdekken.

Deze boeken las ik in de afgelopen maand

Haar laatste woorden (Linda Green) is een psychologische thriller over het verwoestende effect van lang bewaarde geheimen. Vlak voor Betty sterft, vraagt ze haar kleindochter Nicola om goed voor haar baby’s te zorgen. In eerste instantie denkt Nicola dat Betty het over de beeldjes heeft die achter in de tuin staan. Maar als haar dochter tijdens het spelen een botje vindt, schakelt ze de politie in. Terwijl het onderzoek in volle gang is, doet men ook in de tuin van de buren een gruwelijke vondst. Langzaam maar zeker komt een verschrikkelijk geheim aan het licht. Een onderhoudende thriller. De flashbacks tussen de hoofdstukken geven steeds meer iets prijs over het geheim tot dat op het eind alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Winter in de kleine bakkerij is het derde en laatste deel van deze feelgoodserie van Jenny Colgan. De eerste 2 delen vond ik leuk, maar dit boek vond ik echt over de top.

Ongetemd leven van Glennon Doyle heb ik in januari uitgelezen. Ik schreef er onlangs dit artikel over.

Maximaliseer je leven met minimalisme kwam ik tegen toen ik in de bibliotheekcatalogus zocht naar boeken over minimalisme. Het boek is net uit. Ik ben er erg weg van en binnenkort schrijf ik over dit boek een uitgebreider artikel.

De storm van de Deense schrijver Jens Christian Grøndahl kwam op mijn pad via Bookchoice. Het is literaire fictie en vertelt over een korte maar enerverende tijd in het leven van Adam Huus, een oudere schrijver met een writer’s block. Een mooi oprecht verhaal over familiebanden, het huwelijk en ook actuele thema’s zoals de macht van sociale media.

Het nieuwsdieet van Rolf Dobelli lees ik nu. Dit boek gaat over dat nieuws voor onze hersenen is als suiker voor ons lichaam. En hoe te komen tot een leven zonder een overload aan informatie. Boeiend tot dusver.

Tussen twee werelden heb ik afgelopen weekend opgepakt. Tot nu toe vind ik het een prachtig verhaal. In het volgende boekenoverzicht meer daarover.

Oh ja…. het lezen in het Italiaans staat even op een laag pitje.

Mijn boekenstapel

Tot voor kort was ik niet zo’n non-fictie lezer. Maar ik merk dat het lezen van dit type boeken hongerig maakt! Daarom heb ik mijn boekenstapel opnieuw geordend. Een aantal boeken heb ik er weer uitgehaald en letterlijk doorgegeven aan anderen om te lezen. En ik heb een flink aantal titels er aan toegevoegd. Ook heb ik een onderverdeling gemaakt in fictie en non-fictie. Alle boeken staan trouwens in een willekeurige volgorde.

Fictie

Non-fictie

Wat vind je van mijn maandelijkse boekenoverzichten? Geeft het je inspiratie om bepaalde boeken wel (of niet) te lezen? Ik vind het leuk om daarover van je te horen. Laat het me weten door een reactie achter te laten bij dit artikel. Ook boekentips zijn van harte welkom!

Comments (2)

  • Ha Janneke, ik lees uit de bieb-app dus ik kan handig zoeken met jouw titels! Maar nu te mooi weer om tijdig 6 te lezen❄❄❄☃️☃️☃️

    Beantwoorden
    • Ha Jantine, leuk om te horen dat je uit mijn boekenoverzichten nieuwe boeken om te lezen vind. Het is inderdaad genieten buiten, daar ben ik ook volop te vinden. Eindelijk ben ik nu toe aan deel 5 van de Ronning & Stilton-serie. Deel 6 heb ik gereserveerd bij de bieb (het boek is in trek: 50 boeken in de collectie en 114 reserveringen, dus ik wacht mijn tijd rustig af). Welk boek heeft lees jij nu?

      Beantwoorden

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.