Weekend favorieten

Weekend favorieten: 20/20, vogels & een fijn liedje

vogels roodborst copyright Bas Meelker Photography

Waar is januari gebleven? Na dit weekend is de eerste maand van 2021 al voorbij. Gek eigenlijk. Ik vind dat de maand is omgevlogen, terwijl onze ritmes nog meer on hold zijn gekomen door alle corona-maatregelen. Die avondklok voelt toch gek. Ik heb er geen moeite mee maar het is gewoon een gekke gedachte dat je je huis niet uit mag.

Dan kun je nu toch maar beter zo vrij als een vogeltje zijn! Vogels zijn altijd welkome gasten in mijn tuin. Ze zorgen dagelijks voor verstrooiing. Ik word blij van de roodborst, de vrolijke merels, de mezen en kwetterende mussen. Dit weekend is trouwens de Nationale Tuinvogeltelling. Ik tel al jaren mee en zo draag ik mijn steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek. Maar ik doe het vooral omdat het zo leuk is.

En nu door naar de weekend favorieten

Ook zin om vogels te tellen dit weekend? Dit is hoe het werkt.

Van dit mooie nummer kan ik geen genoeg krijgen en luister er elke dag naar.

De 20/20 regel helpt je om van je ‘voor-het-geval-dat’ dingen af te komen.

In februari komen er veel nieuwe boeken uit: dit zijn ze (ik ben zelf erg benieuwd naar De kustmoorden).

Ik begin vandaag trouwens in dit boek.

Morgen maak ik choco pannenkoeken voor het ontbijt.

Nog een artikel over vogels spotten en waarom je er blij van kunt worden.

vogels quote engels

Zo zijn we aan het einde van deze Weekend Favorieten en van deze januarimaand. Op naar februari. Ik wens je een goed weekend. En last but not least: de mooie roodborstfoto bij dit blog is natuurlijk van Bas.
XO, Janneke

Ps. Volgend weekend geen weekend favorieten, op 13 februari weer terug!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.