Weekend favorieten

Weekend favorieten: chaos, yoga-reis & JOMO

chaos weekend favorieten orde in chaos

Chaos. Dat is het woord dat in me opkomt als ik denk aan de eerste week van januari. Chaos was het vanaf het moment dat het Capitool in Washington D.C. werd bestormd. Ik was bij mijn moeder op bezoek toen de NOS-melding binnenkwam. Breaking news. Op de terugweg in de auto op NPO Radio 1 afgestemd en later thuis op het journaal en CNN. Chaos alom daar. De volgende ochtend volgde ik direct het laatste nieuws live op tv.

Al die nieuwsprikkels bezorgden me wel een vol hoofd. Net zoals dat gebeurde in de eerste maanden van de coronacrisis. Toen heb ik me bewust afgekeerd van het volledig consumeren van nieuws. Ik werd er gek van. Al dat praten, praten, praten. Om over sociale media nog maar niet te spreken.

Ik creëerde toen mijn eigen nieuwsbubbel waar ik nog steeds in zit. Ik ga liever voor JOMO (Joy of Missing Out) dan FOMO (Fear of Missing Out). Maar ik switchte even want wat daar aan de andere kant van de oceaan gebeurde, is natuurlijk historisch ongekend. Toch duurde mijn nieuwsconsumptie niet lang; steeds maar weer dezelfde beelden en dezelfde verhalen. Dat was niets nieuws meer. Intussen zit ik weer in mijn staat van JOMO.

Deze gebeurtenissen zetten me overigens aan het denken. Over sociale media, fake news, die rare complottheorieën maar ook over onze eigen denkbeelden. In hoeverre hebben we deze zelf gecreëerd? Of zijn deze gebaseerd door wat we van kinds af aan hebben meegekregen? Of nu door vrienden, collega’s en (sociale) media? In hoeverre zijn we zelf in staat om een goed beeld te vormen van wat goed en fout is van wat om ons heen gebeurd? Ik vind dit best lastig te beantwoorden, het houdt me bezig.

Tijd om wat orde in chaos aan te brengen en te focussen op wat dat goed voelt.

En door naar de weekend favorieten

Deze documentaire over sociale media staat nu met stip op 1 om dit weekend te bekijken (te zien via Netflix).

Ik volg een 30-daagse yoga reis, gericht op adem, in mijn eigen tempo (en het fijne is dat jij ook nu nog kunt starten/inschrijven!)

Een playlist voor een rustig moment (om te ontspannen of te reflecteren).

Jammie!

Onlangs kocht ik dit boek (dit weekend wil ik een eerste hoofdstuk lezen).

Stiekem droom ik ervan om deze zomer hier te kunnen zijn.

Vorig weekend zag ik Less is now, de nieuwste documentaire van The Minimalists en dit is wat ik er van vind.

chaos

Heb een zonnig, liefdevol en gezond weekend! XO, Janneke

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.