Boeken

De boeken van november

kwaad bloed boeken november

In november was er op papier heel wat te beleven. Eerst dacht ik nog niet verder te komen dan Kwaad bloed de nieuwste van Robert Galbraith. Maar tot mijn verbazing las ik nog twee boeken! En dit zijn de boeken die ik in november las.

Kwaad bloed is het nieuwste deel uit de Cormoran Strike-serie van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling). Het is weer een geniaal verhaal. Een fijne pageturner waarvoor ik een aantal uurtjes slaap heb opgeofferd om het uit te lezen! Privédetective Cormoran Strike stort zich samen met zijn zakenpartner Robin Ellacot voor het eerst op een cold-case, een verdwijning van meer dan 40 jaar oud. Ondanks dat de kans van slagen klein is, werken ze gestaag door aan deze zaak naast alle andere zaken waar ze al aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken – ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike. Ook Strike krijgt privé de nodige tegenslagen en ook hij worstelt met zijn gevoelens voor zijn zakenpartner.

Minimalisme, leef een betekenisvol leven van Joshua Fields Milburn en Ryan Nicodemus kwam ik tegen toen ik mijn boekenverzameling op mijn e-reader bekeek. Al eerder las ik hun andere boek Alles wat overblijft, dat ik indrukwekkend vond om te lezen. In dit boek gaan ze aan de hand van vijf pijlers verder in op het minimalisme en de praktische toepassing ervan. Sommige dingen hebben me stof tot nadenken gegeven (en dat is ook het doel van het boekje). Toch vind ik dat dit beknopte boekje wel op hoofdlijnen en algemeenheden blijft steken en daardoor vond ik het minder diepgaand dan vooraf gedacht.

Viktor is de debuutroman van Judith Fanto en is gebaseerd op de familiegeschiedenis van Fanto’s joodse grootouders van moederszijde. Ik kreeg het boek via Bookchoice. Toen ik de synopsis las, was ik er gelijk door geraakt. En dat terwijl ik de laatste jaren helemaal niet meer graag verhalen over de Tweede Wereldoorlog lees. Maar wat een prachtige roman is dit en het leest als een trein. Het verhaal wordt verteld door Geertje, een jonge vrouw van de tweede generatie die eindelijk weleens wil weten hoe de vork in de steel zit, in wat voor familie ze precies geworteld is. Als ze op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

En ik ben weer 5 hoofdstukken verder in Una gran voglio da vivere.

Op de leesstapel

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.