Eten

Pastasaus paprika en gehakt

pastasaus paprika gehakt recept meal prepping

Ik weet niet hoe het bij jou is. Maar bij ons is de woensdag vaak zo’n dag waarop we ons afvragen: ‘Wat eten we vandaag?’ Zeker zo halverwege de week wanneer onze voorraad op raakt (we doen vaak onze weekboodschappen op donderdag/vrijdag). Gelukkig is er altijd een portie van deze pastasaus in de diepvries te vinden zodat er snel een gezonde en lekkere pasta op tafel staat.

In september heb ik nieuwe recepten voor meal prepping uitgezocht. Waaronder deze pastasaus van de dames van ChicksLoveFood. De gegrilde paprika’s doen het ‘em in. En je kunt er een vegetarische of vlees-variant van maken. Het recept is een goed voorbeeld van gezond, snel (klaar in 15 minuten) én lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 200 gram vegetarisch gehakt of rundergehakt
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en versgemalen peper

Zo maak je de pastasaus

Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak 200 gram vegetarisch gehakt of rundergehakt 5 minuten ruil op middelhoog vuur.

Zet het vuur laag. Voeg 1 fijngehakte witte ui en 1 teen geperste knoflook toe en bak 3 minuten mee. Snijd 2 gegrilde rode paprika’s uit pot in dunne reepjes en doe in de pan. Verwarm 1 minuut mee.

Voeg 300 gram tomatenblokjes uit blik en een flinke snuf zout en zwarte peper toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en serveer dan over je favoriete pasta of laat helemaal afkoelen en vries in.

Bron: Het meal planning kookboek – Chickslovefood

Naar mijn idee kun je deze saus het beste serveren met tagliatelle of spaghetti want aan deze pastasoorten blijft de saus goed hechten. Zelf vind ik het lekker om er nog wat geraspte parmezaanse kaas over de pasta te strooien.

Perfect voor mealprepping

Ik vertelde het net al eerder, deze pastasaus is perfect voor meal prepping! Je hebt maar weinig ingrediënten nodige en we hebben eigenlijk alles wel er voor in huis om het te kunnen maken. Vaak maak ik een grotere pan saus om deze dan in porties in te vriezen. Maar deze saus kun je ook prima in een afgesloten bakje 1 dag in je koelkast bewaren.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.