Boeken

Deze boeken las ik in oktober

boekenoverzicht oktober

Vorige maand schreef ik dat ik door corona veel meer lees dan voorgaande jaren. Maar als je denkt dat ik elke maand boeken verslind, dan kom je bedrogen uit! Afgelopen maand was ik een langzame lezer. Een boek uitgelezen, verder gelezen in een ander boek én gestart in twee nieuwe.

Stedevaart van Jan Brokken heb ik uitgelezen, zoals ik ook van plan was. Ik ben er nog steeds niet over uit wat ik nu van dit boek vind. Begin dit jaar hoorde ik in NPO’s De ochtend van 4 enthousiaste verhalen over het boek. Niet eerder las ik iets van Jan Brokken. Ik ken hem vooral van zijn boek Baltische Staten. Stedevaart bestaat uit twintig non-fictieverhalen waarin steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan. Die combinatie sprak me aan. En ik moet zeggen dat meeste verhalen boeiend waren, maar een aantal vond ik te gedocumenteerd. Daardoor misschien wat te langdradig. Voor mij was het boek beslist geen pageturner, maar het leent zich prima voor ‘stedentripjes van je eigen bank’.

Kwaad bloed ligt sinds 20 oktober in de Nederlandse boekhandels. Direct besteld en op mijn e-reader gezet. Het is het vijfde deel uit de Cormoran Strike-serie waar ik vorige maand over schreef. Het is een dikke pil van 881 bladzijden en ben al lekker op weg. Een heerlijk boek om je in te verliezen.

Una gran voglio da vivere lees ik samen met mijn taalmaatje Hilda. We spreken altijd driewekelijks af en lezen voor elke keer zo’n 40 pagina’s. Intussen al 25 van de 39 hoofdstukken gelezen! Het is een erg mooi verhaal.

Nachtfilm van Maria Pessl kreeg ik van mijn zus. Zij was er enthousiast over. Een combinatie tussen thriller en een roman. Ik ben er begin oktober in begonnen en las het afwisselend met Stedevaart. Nu Kwaad Bloed voorrang heeft, heb ik deze eerst even weer aan de kant gelegd.

Op de leeslijst

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.