Levensstijl

Waarom blog ik?

blog bloggen persoonlijk jannekes wereld

Deze vraag heb ik me door de jaren heen vaak gesteld. Vorige week zelfs nog. Vaak nog gevolgd door een andere vraag: “Voor wie doe ik het?”

Het antwoord op die laatste vraag is simpel: voor mezelf. Ik vind het leuk om te schrijven. Op deze manier kan ik mijn creativiteit kwijt. De combinatie van schrijven maar proberen leuke foto’s erbij te maken, vind ik leuk.

Mijn leven gedocumenteerd in een blog

Ook is het zonder dat ik het door heb, een soort logboek van mijn leven geworden. Met herinneringen aan mijn reizen, de dingen die ik gedaan heb, recepten die ik niet kwijt wil raken, waarom ik bepaalde boeken zo goed vond (of niet). Dat besef, kwam eigenlijk deze zomer. Toen ik de draad van het bloggen weer oppakte. Ik besloot deze zomer mijn blog te vernieuwen. En daarvoor heb ik alles wat ik geschreven had opnieuw gelezen. De artikelen brachten herinneringen naar boven, waarvan er zelfs een aantal waren weggezakt!

Hoe het begon, dilemma’s en een writer’s block

In 2006 is Jannekes wereld geboren. Intussen zijn we al verschillende ontwerpen en content verder.

Er is een tijd geweest waarin ik dacht dat ik mijn blog moest insteken op één onderwerp zoals reizen maar daarvoor ben ik te weinig #jannekeontour. Of over Italië maar ook daarvoor geldt een beetje hetzelfde.

Nu heb ik het voor eens en altijd besloten: ik blijf bij mezelf. Bij mijn eigen wereld. Ik schrijf over de dingen die ik tegenkom en doen in mijn wereld, over de dingen waar ik blij van word. En ik denk dat dat de beste manier om me ook te onderscheiden. Met persoonlijke verhalen en ervaringen. En als iemand daar echt iets aan heeft, dan vind ik dat een extra bonus.

Writer’s block

In de periode 2015-2019 nam het schrijven af. En zo’n 1 tot 2 jaar geleden had ik echt last van een writer’s block. “Waar deed ik het allemaal voor? Wat is het nut? Waar moet ik nu over schrijven?” Begin dit jaar stond ik zelfs op het punt om mijn blog offline te halen!

Wedergeboorte

Maar sinds deze zomer heb ik de draad dus weer opgepakt. En hoe! Ik heb het te danken aan de coronapandemie die over onze planeet raast. Meer thuis en het begon weer te kriebelen. Ik barst van de ideeën. In mijn Green Book heb ik zelfs een hele lijst met onderwerpen waarover ik wil schrijven.

Een groot deel van de (ver)oudere content heb ik opgeschoond, omdat ik met een soort van nieuwe lei wilde beginnen. Voortbordurend op wat was, maar ook met toevoeging van nieuwe dingen. Zo is het idee van de Weekend Favorieten ontstaan vanuit het gemis van de ooit zo leuke website ‘Elke dag links en leuks’ van vriendin Jantine. Die website is er al jaren niet meer en dat vind ik nog steeds een gemis. Zeker in deze tijden waarin je elke dag wel iets leuks kunt gebruiken. Elke zaterdag dus een blog met links naar (mijn) favorieten.

Voor wie?

Zoals gezegd, in eerste plaats voor mezelf. Maar ook voor jou! Ik hoop dat er mensen, zoals jij, op mijn blog komen iets hebben aan dat waar ik over schrijf én/of plezier halen uit het lezen van mijn verhalen. Of die nieuwsgierig raken en van tijd tot tijd mijn blog weer eens opzoeken!

Volg mijn blog!

Wil je me mijn blog blijven volgen? Ik nodig je van harte uit als volger. Vul dan je e-mailadres in en ontvang per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen. Je vindt het formulier onderaan de webpagina.

Ook starten met bloggen?

Op internet is heel veel informatie te vinden. Soms zoek ik zelf ook nog eens naar tips en suggesties om mijn schrijfstijl te verbeteren of mijn blog eigentijds te houden. Op deze website vind je veel handige informatie die op een leuke en laagdrempelige manier toegankelijk is gemaakt.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.