Leefstijl Minimalisme

Tijdschriften lezen met de Readly app

Readly digitaal tijdschriften lezen Jannekes wereld minimalisme

Tijdschriften hebben iets magisch vind ik. Elke week of maand weer een nieuw nummer die je in je brievenbus vindt of dat je er speciaal voor naar de boekhandel gaat. En het lekker bladeren door een tijdschrift….

Van abonnementen en losse exemplaren naar lenen

Als kind had ik een abonnement op Donald Duck en Tina en later Hitkrant. Weer later was ik abonnee van bladen zoals Margriet, Santé, Happinez, Italië Magazine, Women’s Health en Groei & Bloei.

Ik kan me de jaren herinneren waarin we voor iedere vakantie een aantal tijdschriften kochten. Maar ik zou niet meer weten wanneer dat voor het laatst was. Heel eerlijk: ik koop al jaren geen tijdschriften meer. In ieder geval niet voor mezelf. Het bespaart me de nodige kosten (de prijzen van magazines zijn flink gestegen) én ook die stapels tijdschriften in huis (die we altijd maar van de een naar de andere plek verplaatsten).

Dat betekent niet dat ik geen tijdschriften meer lees. In plaats van kopen, leen ik ze via de bibliotheek. Of ik krijg ze via vriendinnen of familie. En soms vind ik ook een leuk exemplaar in mijn minibieb.

Digitaal tijdschriften lezen

Net zoals ik nu de meeste boeken ook digitaal lees, lees ik nu ook tijdschriften digitaal. Dankzij Bas zeg ik erbij. Hij ontdekte vorig jaar de Readly app en wij zijn erg enthousiast over deze app.

Readly: praktisch bekeken

De internationale app Readly is in 2018 gelanceerd in Nederland. Het voordeel aan deze app is dat er ook veel internationale merken te vinden zijn, naast een groot aantal Nederlandstalige magazines. De app heeft ruim 5000 titels.

Je kunt eerst 2 maanden gratis de app gebruiken. Daarna kost een abonnement € 9,99 per maand, maar dit abonnement kan wel gedeeld worden door vier gebruikers. Iedere lezer heeft een eigen profiel, helemaal afgestemd op de eigen persoonlijke interesses. Soms nodigen we vrienden of familie uit om met ons mee te lezen. Zo leest sinds dit weekend mijn moeder ook mee. Zij vindt dit weer eens iets leuks en nieuws, zeker in dit coronajaar.

Klein rekensommetje

Digitaal lezen is goedkoper dan twee losse exemplaren en ook meer duurzaam. Als je veel tijdschriften leest, is dit dus veel aantrekkelijker. Ook omdat je voor een prikkie veel meer magazines kunt lezen.

tijdschriften lezen stapel

Ik dacht eerst dat het digitaal lezen de magie van tijdschriften lezen weg zou nemen. Maar dat is niet zo. Er is zelfs een heel nieuwe wereld voor me open gegaan. Ik lees nu zelfs weer de buitenlandse tijdschriften die ik vroeger ook las. En wat ik extra leuk vind, is dat ik nu ook Italiaanse tijdschriften kan lezen! Plus dat je artikelen kunt delen of opslaan. Heel handig als je bijvoorbeeld een leuke recept vind.

Dit lees ik via Readly

Een greep uit de bladen die ik lees:

 • Tuinseizoen
 • Gardener’s world (zowel Nederlandstalige als Engelse editie)
 • Women’s Health
 • Psychologie Magazine
 • Happinez
 • Santé
 • Buitenleven
 • Landidee
 • Country Homes & Interiors
 • Country Living
 • Foodies

Andere apps om tijdschriften te lezen

Readly is natuurlijk niet de enige app om digitaal tijdschriften te lezen. Het is de app waar ik ervaring mee heb. Andere apps zijn:

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.