Boeken

Boekenoverzicht: dit las ik in de afgelopen tijd

boekenoverzicht gelezen boeken juli tot en met september 2020 jannekeswereld

Het wordt tijd voor een boekenoverzicht. Zonder dat ik er erg in had, ben ik sinds de coronacrisis veel meer gaan lezen. Het ene boek naar het andere heb ik verslonden. Naast het uitwisselen van boeken met mensen in mijn omgeving, heb ik veel geleend via de online bibliotheek en door mijn abonnement bij Bookchoice.

Nieuw: een maandelijks boekenoverzicht

Eerder schreef ik van bijna ieder gelezen boek een review op mijn blog maar ik heb besloten dit anders te gaan doen. Vanaf nu ga ik in de eerste week van iedere nieuwe maand je vertellen welke boeken ik de maand daarvoor heb gelezen. Een boekenoverzicht met daarin korte reviews en links naar de boeken!

In deze eerste boekenoverzicht een opsomming van de meest interessante en leuke boeken die ik in de periode tussen juli t/m september heb gelezen.

Boekenoverzicht juli t/m september

De dood van Harriet Monckton zat bij mijn eerste Bookchoice selectie. Een geweldige psychologische thriller gebaseerd op historische feiten. Getipt door DWDD en door mij!

Stormwaarschuwing is het tweede deel in de Doggerland-trilogie. Over de eerste delen uit deze reeks schreef ik al eens dit artikel.

Soulful Simplicity heb ik bijna uitgelezen! Een boek van Courtney Carver, één van de meest bekende bloggers over minimalisme. Hierover ga ik een aparte review schrijven.

Wie omkijkt gaat over Lydia en haar zoontje Luca die op de vlucht slaan na een gruwelijke aanslag door een drugskartel in Mexico te hebben overleefd. De reis die ze maken, volgt het gevaarlijke pad van zoveel migranten uit Midden Amerika en heeft slechts één bestemming: de Verenigde Staten. Ook dit boek kwam op mijn pad via Bookchoice en mijn zus vertelde erover. Of het boek je een goed beeld geeft over de werkelijkheid, daar zijn de meningen over verdeeld. Los daarvan, vond ik het verhaal waarin je op iedere pagina de onderhuidse spanning voelt, erg boeiend.

En toen kwam Frankie kwam ik tegen toen ik door mijn lijst met ebooks scrolde. En ik wist eerlijk gezegd niet meer of ik deze roman nu wel of niet had gelezen. Ik denk het niet want ik had geen gevoel van herkenning. Een echte Maeve Binchy: eerlijke en humoristische observaties van het leven in Ierland. Een boek van Maeve Binchy is altijd goed.

In hechtenis kan ik niet echt aanraden. Ik vond het na het spannende Huis vol leugens een beetje tegenvallen, deze nieuwe van Nicci French. Het feit dat ik nu al te lang moet nadenken over hoe het verhaal ook al weer ging, zegt genoeg.

Ik wist het al is ook een boek waarvan ik niet goed weet of ik het nu goed vond of niet. Toch had ik dit boek heel snel uitgelezen. Het fascineerde me denk ik toch op een bepaalde manier. Het is een intens, aangrijpend en herkenbaar verhaal over de zoektocht naar nieuw geluk na een periode van rouw. Een beetje a la de film Ghost en toch ook weer anders.

Het dilemma vond ik verrassend leuk én spannend. Het is een roman met zoveel spanning erin dat het ook door kan gaan voor een goede suspense. Alles draait om deze vraag: “Hoever zou jij gaan om je lief nog een paar gelukkige uren te laten beleven?” Een aanrader!

De komst van een vreemde lente gaat over hoe het leven is ten tijde van het coronavirus in het afgelegen huis tussen de bergen van Leonardo en zijn pleegzoon Martino? Een kort verhaal en mooi geschreven waardoor ik zeker nog eens een boek van de Italiaanse schrijver Franco Faggiani wil lezen.

Op de stapel om te lezen

En ook lees ik verder in Una gran voglia di vivere.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.